FC.Eeklo wint na een geanimeerde derby.

Hendrik De Vriesere
| 0 reacties
FC.Eeklo wint na een geanimeerde derby.
Foto: © SC

 De 1250 toeschouwers kregen waar voor hun geld. In de 7' twee kansen op rij voor de thuisploeg Minnaert en dan Lootens maar alles belandde in het zijnet. Holder de bolder spel langs beide zijde in een gelijkopgaande en een matig tempo. Het was wachten tot de Spartanen in de 21' voor een aanval zorgde, De Schrijver schot op doel Sabbe liet door en doelman Bracke stond op het verkeerde been, de bal belandde op de paal. Eeklo begon de wedstrijd dan in handen te nemen. Minnaert naar Dhakouani met een open kans maar in de handen van doelman Florijn. Joren Hebberecht kon net daarna een vrijschop in de zestienmeter brengen, afgeweerd door de tegenstander in de voeten van Lootens die in de 23' de 1-0 op het bord wist te zetten. Amper één minuut later ging Tresonie in de fout in het strafschopzone die haalde Van Rie onderuit penalty voor Ursel. Sabbe achter de negenmeter stip maar knalde tegen de kruising weg kans gelijkspel. Het was wel een verdiende ruststand voor Eeklo dat wel goed weg kwam na het missen van de bezoekers hun strafschop.

   Amper begonnen aan de tweede helft was het FC.Eeklo dat massaal in de aanval ging een voorzet vanop rechts en als een sluwe vos was Gijsel er met de hand erbij om de 2-0 vast te leggen. Veel protest bij Ursel maar de ref vond het doelpunt een feit. Een ondermaatse leiding begon de wedstrijd te herleiden tot een puinhoop. Aan de overzijde balverlies van het leder in de voeten van Sabbe knalde op doel maar die trof onderkant lat. In de 65' Lootens een voorzet die bij Gijsel aankwam wilde Florijn omzeilen maar werd neergelegd geen strafschop. Dan enkele wissels, langs beide kanten waren er nog enkele kansen maar niet benut. In de 81' kopbal van De Maesschalck naar Gijsel maar Coens kon de meubelen redden. Als Lootens nog eens zijn voetje op doel richten maar het handje van de bezoekende doelman bracht redding. Tevens aan de andere zijde werd het warm Van Rie gaf de voorzet, en Bral had een vrije doelkans maar die werd op de lijn weggehaald door Jorgen Hebbrecht. Zoudat Eeklo de drie punten op de Zandvleuge kon houden.

    Geel : Bral(Ursel) , De Maesschalck(Eeklo)

   KFC.Eeklo : Bracke, Van Boven, Joachim Hebberecht, Tresonie, Jorgen Hebberecht, De Maesschalck, Gijsel, Minnaert, Dhakouani(70'Ramazan), Van De Velde, Lootens(88'Saey).

   Sparta Ursel : Florijn, Tony De Rycke, Coens, Bral, Piens(74'De Grande), Van Rie, Dobbelaere, De Schrijver, Bert De Rycke, Sabbe, Maenhout(84'Van Torre).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties