De HSV-lat ligt letterlijk te laag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De HSV-lat ligt letterlijk te laag
Foto: © SC

Hamburg SV staat momenteel laatste in de Bundesliga, maar ondertussen is één van de redenen van dit teleurstellende seizoen al verklaard. De club van onze landgenoot Vincent Kompany komt moeilijk tot scoren omdat de doelen in de eigen AOL Arena niet voldoen aan de regels.

Reporters van de lokale krant Hamburger Abendblatt gingen met meetmateriaal alle doelen langs in de regio van Hamburg. Uit dat onderzoek bleek dat de meerderheid van de gemeten doelen letterlijk te laag zijn. Ook in de AOL Arena voldeden de doelen niet aan de vereiste afmetingen. De afstand van de grond tot de lat was niet de verplichte 2 meter 44, maar vijf centimeter minder.

Frank Rost, de sluitpost van HSV, is niet verrast door de resultaten. "Ik heb in de Bundesliga al vaker een verschil in hoogte vastgesteld", klinkt het. De Duitse voetbalbond zal zich nu met de problematiek gaan bezighouden zodat de dwarsliggers weer op de juiste hoogte komen te liggen.

Jörn Wolf, woordvoerder van de noodlijdende club, liet weten dat als de cijfers kloppen de club zal zorgen dat de doelen weer conform de regels zijn voor het thuisduel tegen Borussia Dortmund.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties