Cappellen en Doornik in onderling duel om periodetitel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cappellen en Doornik in onderling duel om periodetitel
Foto: © SC

Cappellen en Doornik staan samen aan de kop in de periodestand en kunnen onder elkaar uitmaken wie nu met die periodetitel aan de haal gaat. Wetteren - Geel is een topper met twee ploegen onder druk. Willebroek-Meerhof en Diegem zullen al het positieve uit de voorgaande weken willen bevestigen. 

Na een desastreuze seizoensstart leek er bij Cappellen een wederopstanding plaats gevonden te hebben. Cappellen leek op weg naar de tweede periodetitel, maar door de 0-3 nederlaag tegen Willebroek-Meerhof nog lang niet binnen. Nu moet er natuurlijk ook niet aan die wederopstanding getwijfeld worden. Cappellen was goed bezig de laatste tijd en maakt nog steeds kans op de periodetitel. Cappellen zal het dan wel moeten waarmaken tegen rechtstreeks concurrent FC Doornik. Dat is de fiere leider in derde klasse A. Doornik blijft door constante prestaties aan de kop staan in derde A en kan zichzelf nog eens bewijzen door na de eerste nu ook de tweede periodetitel binnen te halen.
 
Standaard Wetteren is sinds de winterstop niet meer te herkennen. In de heenronde was Wetteren gewoon verder gegaan op het elan van het einde van vorig seizoen. Maar in de terugronde leed Wetteren vier verliespartijen op rij. Geel hoopt er nog een vijfde aan toe te voegen. Geel had vorige week de derde plaats kunnen pakken, maar ging thuis de boot in tegen Diegem. Sindsdien zijn er weer twijfels gerezen over de resterende titelkansen van Geel. Voor beide ploegen is het dus belangrijk snel weer eens de drie punten te pakken. Mits winst springt Geel over Wetteren in de stand. 

SK Maldegem had zich wellicht meer voorgesteld van dit seizoen. Maldegem maakt een seizoen vol problemen mee, maar boekte recent toch vooruitgang. Twee belangrijke zeges bezorgden Maldegem aansluiting met Willebroek-Meerhof, Meerhout en RC Mechelen. Thuis tegen SK Londerzeel gaat Maldegem voor een derde zege op rij. Londerzeel blijft mooi uit de gevarenzone en heeft een kleine kloof geslagen met de laatste vijf. Winst op Maldegem zou de Londerzeelse kansen op het behoud nog een stuk vergroten. 

Verbroedering Meerhout krijgt SW Harelbeke over de vloer. Meerhout leek in de laatste weken het recept gevonden hebben om stilaan dat degradatiegevaar af te wenden. De werkelijkheid is dat Meerhout na zijn eerste nederlaag in vijf wedstrijden zich nog steeds weinig fouten kan permitteren. Dit weekend kan Meerhout misschien weer meer afstand nemen. Feit is dat Harelbeke in veel diepere problemen zit. Winnen in Meerhout lijkt voor de rode lantaarn een must. 

Het sprookje van Diegem blijft maar duren. Door de overwinning op Geel veroverde Diegem de tweede plaats. Stilaan beginnen ze in Diegem toch te dromen van de eindronde. In dat kader zou een overwinning tegen Torhout Diegem een eind op weg helpen. Torhout doet het dit seizoen ook niet onaardig, maar liet in de afgelopen weken toch een paar steken vallen. Voor het eerst sinds lang staat Torhout dan ook niet meer in de top vijf. Om die stek te heroveren is dus puntenwinst in Diegem nodig. 

Willebroek-Meerhof staat nog steeds op de derdelaatste plaats, maar doet het na nieuwjaar stukken beter dan ervoor. Een moeilijk tweeluik tegen Geel en Cappellen werd overtuigend afgesloten met een 4 op 6. Willebroek-Meerhof hoopt dan ook snel weg te komen van die barrageplaats. Dat zal gedeeltelijk ook afhangen van SV Oudenaarde. De middenmotor zou stokken in de wielen van Willebroek-Meerhof kunnen steken. Oudenaarde staat zelf op amper drie punten van een plaats in de top vijf en kan bij winst misschien terug de subtop insluipen. 

RC Mechelen heeft al betere tijden gekend. Tegen Oudenaarde werd het enige puntje na de winterstop behaald. Het programma wordt er voor RC Mechelen met het bezoek van Sint-Niklaas niet makkelijker op en puntenwinst is stilaan wel broodnodig om de degradatiezorgen af te wenden. Met FCN Sint-Niklaas gaat het dan toch stilaan beter, getuige daarvan de vijfde plaats. Sint-Niklaas zal ook in Mechelen voor de drie punten moeten gaan indien het zijn opmars wil verder zetten. 

KV Turnhout komt dichter en dichter bij een plaats in de bovenste klassementshelft. Vorige week maakte Turnhout nog komaf met zijn zwarte beest Torhout. Indien er dit weekend kan gewonnen worden van Péruwelz is het zover. Péruwelz is zelf een moeilijk in te schatten ploeg en de vorm van de dag zal ongetwijfeld een grote rol gaan spelen. Voorlopig telt Péruwelz nog twee punten meer dan Turnhout.                                 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties