Eddy Wauters doet oproep aan supporters RAFC

Kevin Pieters
| 0 reacties
Eddy Wauters doet oproep aan supporters RAFC
Foto: © SC

Zaterdagavond werd de wedstrijd Tubeke - R Antwerp FC kort voor affluiten stilgelegd wegens ongeregeldheden.
Scheidsrechter De Belder legde 10 minuten voor tijd de wedstrijd even stil op aangeven van een grensrechter.  De man zou zich bedreigd gevoeld hebben, nadat enkele projectielen naar zijn hoofd werden geslingerd.  Ook enkele kleine opstootjes tussen de supporters maakte de sfeer er vijandiger op.

RAFC-voorzitter Eddy Wauters reageerde op de officiële site van Antwerp alsvolgt:
Hun ('de heethoofden') afkeurenswaardig optreden is niet enkel een blamage voor de reputatie van R. Antwerp F.C., doch beïnvloedt bovendien op negatieve wijze de concentratie en de slaagkansen van onze spelersgroep. Het is volkomen onaanvaardbaar dat onze club én de 99 procent van haar goedmenende fans, die roodwit weliswaar fanatiek, maar niettemin correct steunen en aanmoedigen, het slachtoffer zouden worden van dat ene percentage hooligans dat de naam supporter niet verdient! (...)

(...)"Daarom doe ik bij deze een oproep aan alle echte supporters om, samen met ons, dit wangedrag niet langer te tolereren en de daders ervan uit het stadion te bannen. Onze club zal vanaf heden een actieve en verantwoorde opsporings- en uitsluitingspolitiek voeren met als enige doel de personen die onze kleuren in diskrediet brengen uit het stadion te verwijderen, zowel thuis als op verplaatsing. Ik ben ervan overtuigd dat alle echte Antwerpfans ons hierbij daadwerkelijk zullen bijstaan."

Niet alleen enkele supporters lieten zich van hun mindere fraaie kant zien, ook voor de trainer Warren Joyce en assistent Andy Welsh was het een avond om niet meer te vergeten.  Nadat beide Engelsmannen naar de tribune werden verwezen, liet Warren Joyce op de regionale TV weten dat hij niet te spreken was over de arbitrage.
Warren Joyce: "In 25 years in football, I've never seen anything like this!"  Ook Spencer Verbiest en Alex Di Gregorio waren niet te spreken over de arbitrage en de speelomstandigheden.  "Vechtvoetbal op een petatten-veld"  en " de sterkste man bij Tubeke was de scheidsrechter", waren slechts enkele van de uitspraken van de RAFC-spelers.  Spencer Verbiest wilde de slechte staat van het veld niet inroepen als excuus, maar zei wel dat het frustrerend was om na een reeks overwinningen op een cruciaal moment op zo'n manier te moeten verliezen.  "Heel frustrerend", aldus Verbiest.

Woensdag kan Antwerp nog wel leider worden als het de inhaalwedstrijd tegen Waasland wint.  En KVM is misschien wel meer te vrezen als titelconcurrent dan Dender, dat uit zijn laatste 5 wedstrijden slechts 3/15 haalde. 

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties