KBVB schorst Gilbert Bodart

Mathias Dumarey
| 0 reacties
KBVB schorst Gilbert Bodart
Foto: © SC

Gilbert Bodart, momenteel de oefenmeester van vierdeklasser SK Wevelgem-City, werd vorige week donderdag geschorst door de Onderzoekscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Die schorsing blijft gelden tot zolang Bodart zichzelf vrijwillig aanbiedt voor de Onderzoekscommissie.

Het is de allereerste keer dat de Onderzoekscommissie gebruik maakt van de vorig jaar in juni goedgekeurde nieuwe reglementen. Die bepalen onder andere dat de KBVB leden kan schorsen als ze hun medewerking aan een onderzoek weigeren. De commissie wilde de Waal horen bij haar onderzoek naar het omkoopschandaal in 'de Zaak-Ye'. Bodart werd vorige maand opgeroepen om op 25 januari te verschijnen, maar hij kwam niet opdagen.

De commissie argumenteerde de schorsing met het feit dat Bodart geen geldige reden had voor zijn afwezigheid. Bodart verklaarde dan weer aan de vice-voorzitter van de commissie dat als hij getuigde, hij zijn vrouw en kinderen in gevaar bracht. Hij zei ook dat hij zich niet kon vrijmaken omdat hij op dat moment in Wevelgem een training moest leiden.

Afgelopen zondag zat Bodart gewoon op de trainersbank bij zijn club toen die het opnam tegen Gent-Zeehaven. Wevelgem-City, de nummer vijf in vierde klasse A, verloor die partij overigens met 1-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties