Scheidsrechter gearresteerd voor afpersing

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Scheidsrechter gearresteerd voor afpersing
Foto: © SC

In Zuid-Afrika heeft de politie een scheidsrechter gearresteerd omdat hij zich schuldig maakte aan afpersing. De spelleider leidde de wedstrijd tussen Seven Stars Football Club en Lyville All Stars. Seven Stars won die wedstrijd met 2-1 maar de bewuste scheidsrechter eiste na afloop van de wedstrijd zo'n 700 rand (150 euro) van het clubbestuur van de winnende club omdat hij hen zou geholpen hebben bij het behalen van de overwinning.

Volgens de man zat zijn job er na de wedstrijd op en wou hij geld gaan incasseren bij de voorzitter. Die vertelde hem echter dat er helemaal geen zulke afspraken waren gemaakt en dat hij enkel kon aanspraak maken op zijn onkostenvergoeding van 14 euro.

Nadat de voorzitter weigerde in te gaan op zijn vraag, stapte de spelleider naar de vice-president van de club bij wie hij dreigde dat de club zou degraderen in geval hij de gevraagde 150 euro niet zou krijgen. Hierop heeft het clubbestuur van Seven Stars beslist om de politie te verwittigen die de scheidsrechter meteen arresteerde. Binnenkort zal de scheidsrechter zelf voor een rechter mogen verschijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties