Sprookje Zulte Waregem bijna voorbij

Dirk Pieters

Het ziet er naar uit dat er aan het knappe Europese avontuur van Zulte Waregem een einde komt. Geen zoveelste stunt na de overwinningen op Lokomotiv Moskou, Austria Wien en Sparta Praag. In de derde ronde ging het met 1-3 onderuit tegen Newcastle.

In het Gentse Ottenstadion speelde de ploeg van trainer Francky Dury een goede wedstrijd. De Engelse topclub kon pas in de tweede helft afstand nemen van een moedig Zulte Waregem. Het was dan ook een eigen doelpunt dat Newcastle op voorsprong bracht.

In de 47ste minuut zorgde Zulte-verdediger Fréderic Dindeleux voor de 0-1. Een klap die Zulte Waregem later niet meer te boven zou komen. Enkele minuten later stond de 0-2 al op het bord. Newcastle-middenvelder Damien Duff ging nogal snel neer na een lichte aanraking met doelman Pieter Merlier. Voor Obafemi Martins was het een koud kunstje om voor de 0-2 te zorgen.

Toch liet de 'thuisploeg' zich niet doen en kwam het opnieuw beter in de wedstrijd. Het was verdediger Karel D’Haene die voor de aansluitingstreffer zorgde. Hij kopte twintig minuten voor tijd een vrije trap tegen de netten. Enkele minuten later was de verdediger bijna opnieuw aan het kanon, maar zijn schot werd in hoekschop gewerkt. In de slotfase gooide Antoine Sibierski met een individuele actie het duel op slot; 1-3. Dat was meteen ook de eindstand voor het moedige Zulte Waregem. [VI]