FC.Eeklo doet goede zaak met winst tegen SK.Lebbeke voor de titel

Hendrik De Vriesere

De bezoekers hadden het veldoverwicht en tevens waren ze veel in balbezit. Maar konden geen gevaar creëren voor het doel van FC.Eeklo. In de 20' Tresonie een schot tussen de palen bracht voor de thuisploeg, was Berckmoes bij de pinken maar kon de bal niet klemvast houden. De sluwe vos (Gijsel) kon in de rebound het leder niet meer door een bos van spelers krijgen. Eeklo kreeg nog een mooie kans in de 24' op pas van Joren Hebberecht, trapte Gijsel op doel maar doelman bracht terug redding. Met de kleine kansen die de leiders kregen om op voorsprong te komen was zeer miniem. In de 38' een hoekschop van J.Hebberecht en Mertens kon de bal in de verstehoek binnen koppen 1-0. Op slag van rust kwam SK. nog eens dreigen via Rooms, voorbij twee verdedigers schot op doel en Bracke met beide vuisten de redding bij de rust 1-0.

In de aanvangsfase van de tweede periode een vrije trap voor Eeklo, Van De Velde vanop 30 meters voorbij de muur en een goede reflex van Berckmoes. Aan de overzijde het zelfde senario vrije trap van Vermeir en Antoons kon nog net zijn kopje tegen steken 1-1. In de 55' terug gevaar van SK.Lebbeke een knal van Rooms maar doelman Bracke kreeg het leder recht in de armen. Als de thuisploeg een vrijschop kregen amper twee minuten later was het raak. Van Boven naar het hoofd van Mertens en Gijsel in twee tijden voorbij Berckmoes, zijn 20ste competitiedoelpunt 2-1. FC.Eeklo opzoek naar een ruime voorsprong om de zege veilig te stellen, en met resultaat op een voorzet van Gijsel kon Minnaert vrij binnen koppen 3-1. Toen de druk van SK.Lebbeke kwam aanzetten moest Bracke nog eens de handen uit de mouwen stekken om de aansluitingstreffer in hoekschop te duwen. De druk bleef komen een voorzet van Vermeir de verdedigers onder de bal door en de ingevallen Van Baeveghem kon de 3-2 op het bord prikken in de 69'. Rust kwam er niet in het laatste kwart, een kogel van Van Lokeren ging rakelings over de kruising. In de slotminuten moest FC.Eeklo met 10 man verder een tweede gele kaart voor Joren Hebberecht om het wegtrappen van de bal, maar geen wijzigen meer, einduitslag 3-2. FC.Eeklo misschien op weg naar de titel omdat hun eerste achtervolgers puntloos bleven Olsa Brakel op Lovendegem en Appelterre op het terrein van E.Aalter. Op 11 maart ontvangt FC.Eeklo op de Zandvleuge Olsa Brakel een partij om naar uit te kijken voor de titelstrijd.

Doelpunten : 38' Mertens 1-0, 49' Antoons 1-1, 57' Gijsel 2-1, 62' Minnaert 3-1, 69' Van Baeveghem 3-2.

KFC.Eeklo : Bracke, Van Boven, Joachim Hebberecht, Tresonie, Joren Hebberecht, De Maesschalck, Gijsel, Mertens(76' Lootens), Minnaert(76' Ramazan), Ruffolo, Van De Velde.

SK.Lebbeke : Berckmoes, Antoons, Decuypere, Vermeir, Van Lokeren, Theys, Van Tongelen(66' Van Baeveghem), Cornelis, V D Abeele, Slootmakers(30' Vertongen, 63'Dooremont).

Geel : Van Boven(Eeklo), V D Abeele(SK.Lebbeke), De Maesschalck(Eeklo), Decuypere(SK.Lebbeke), Vermeir(SK.Lebbeke).

Rood : Joren Hebberecht(Eeklo) 2 x geel.