Schalke ontvangt HSV

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke ontvangt HSV
Foto: © SC

Speeldag 24, daar zijn de ploegen uit de Bundesliga dit weekend aan toe. Er staan een aantal leuke wedstrijden op het programma. Wat dacht u van Hertha BSC – Bayern of Schalke – Hamburg. Onderin moet Aachen de opmars van Mainz proberen te stuiten.
 
Schalke en Hamburg openen deze speeldag. Hamburg is goed bezig, want het zit aan een negen op negen en kwam zo weg uit de degradatiezone. Veilig zijn de Hamburgers nog altijd niet. Schalke dan moet zich herpakken na de uitschuiver in eigen huis van vorige week. Er werd toen, weliswaar onterecht, verloren van Leverkusen. De voorsprong op de eerste achtervolger Stuttgart bedraagt nog altijd wel vier punten. Voor Schalke wordt het ook de eerste wedstrijd zonder draaischijf Lincoln die voor vijf wedstrijden geschorst werd.
 
Zaterdag dan komen alle titelkandidaten in actie. Stuttgart moet het om te beginnen opnemen tegen de ploeg die vorige week wist te stunten tegen Schalke, Bayer Leverkusen. Dat team is aan een middelmatig seizoen bezig en staat dan ook pas achtste. Stuttgart kwam vorige week in eigen huis ook niet verder dan een gelijkspel en moet weer zien aan te knopen met een overwinning. Ook Bremen won niet vorige week. Het gaf in Gladbach een voorsprong nog uit handen in blessuretijd. In eigen huis moet Bochum dit weekend opzijgezet worden, want anders lijken de titelkansen van Werder toch zeer klein te gaan worden. Bayern ten slotte trekt naar de hoofdstad waar het een moeilijke confrontatie wacht met HBSC. Mits winst kunnen de Berliners terugkomen tot op drie punten van Bayern. Bayern van zijn kant is nog altijd niet helemaal uitgeteld voor de titel. Het telt negen punten minder dan Schalke.
 
Onderaan dan is het uitkijken naar Aachen-Mainz. Mainz verbaast in deze terugronde iedereen en staat momenteel op een onverwachte tiende plaats. Toch is dat maar zes punten meer dan rode lantaarn Gladbach. Aachen dan heeft ook maar drie punten minder dan Mainz en kan dus een goede zaak doen bij een overwinning. Nog een duel uit de onderste regionen is Wolfsburg-Mönchengladbach. Wolfsburg heeft het moeilijk om wedstrijden te winnen. Vorige week ging het in München nog nipt ten onder. Gladbach dan doet het tegenwoordig zonder Belgen en pakte vorige week nog een onverhoopt punt tegen Werder. Het staat nog altijd wel op de laatste plaats, maar mits een aantal overwinningen kan het snel gaan.
 
Bielefeld staat sinds vorige week op een degradatieplaats. Geheel onverwacht na de goede heenronde. Het ontvangt deze week Nürnberg. Een ploeg in vorm die vorige week wel de duimen moest leggen voor die andere ploeg in vorm: Mainz. Frankfurt zit in hetzelfde schuitje als Bielefeld. Frankfurt speelt dit weekend thuis tegen Hannover. Die ploeg had het in het begin van de competitie moeilijk, maar staat inmiddels op een fraaie zevende plaats. Dortmund ontvangt ten slotte nog Cottbus. Voor Dortmund staat er nog maar weinig op het spel. Dat is niet zo voor Cottbus. Die ploeg staat maar twee punten boven de degradatiezone.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties