Crabeels en Vleminckx na KVM-Dessel

Bart Hermans
| 0 reacties
Crabeels en Vleminckx na KVM-Dessel
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Voetbalkrant sprak na de wedstrijd KV Mechelen – Dessel Sport met aanvallers Pieter Crabeels en Bjorn Vleminckx.
 
Pieter , je scoort vandaag nog eens?
 
Ja, het vertrouwen was de laatste tijd wat weg omdat ik zo weinig speelde. Je begint dan te twijfelen Maar vandaag heb ik bewezen dat ik het nog kan. Ik hoop dat ik deze goede invalbeurt kan verder zetten en wat meer speelgelegenheid krijg. Het is dit jaar een heel hard jaar. Het is altijd boksen en vechten… ik weet dat de plaatsen heel duur zijn dit seizoen.”
 
Na de wedstrijd tegen Gent werd er een beetje gevreesd voor de wedstrijd vandaag tegen Dessel. Het kon gebeuren dat er wat jongens niet meer fris zaten?
 
“ Dat is niet gebeurd, dat zag je al tijdens de training, iedereen was heel scherp en geconcentreerd op de wedstrijd van vandaag. Iedereen weet dat de competitie belangrijker is dan Gent, dat is natuurlijk wel heel tof voor de supporters dat bekersucces. We maken kans op de halve finale in de beker van België maar de competitie primeert. En vermoeidheid heb ik eigenlijk bij niemand gezien.”
 
Jullie zijn vandaag de betere ploeg en maken het spel maar die bevrijding bleef lang uit?
 
“Ja, we beginnen goed aan de wedstrijd en Iddi scoort een schone goal. Het tweede doelpunt bleef inderdaad lang uit maar ik bleef ook lang uit he . Meer moet dat niet zijn , eerste balcontact en direct binnen. Ik denk niet dat ik dat al heb meegemaakt.”
 
Volgende week naar de Bosuil tegen Antwerp?
 
“Morgen moet den Antwerp nog op Kortrijk spelen. Voor ons zou het misschien het beste zijn dat die twee ploegen gelijk spelen. Volgende week moeten we zeker voor een punt gaan en toch proberen te winnen. We gaan ons niet ingraven en gewoon ons spel spelen.”
 
Waar speel je nu het liefst?
 
“Ik ben een echte spits. De trainer is ervan overtuigd dat ik op het middenveld mee kan en heeft met daar dan ook al enkele keren gezet maar dat lukt niet zo goed. Ik ben zowat hetzelfde type speler als Bjorn (Vleminckx).”
 
Heb je het daar al met de trainer over gehad?
 
“Ja al verschillende keren maar hij blijft geloven in dat middenveld en in de aanval krijg ik zo soms eens helemaal op het einde mijn kans.”
 
Ben je einde contract?
 
“Ja, ik hoop dat ik hier kan blijven want ik woon hier vlakbij en heb het hier wel naar mijn zin. Een ploeg met zulke schitterende supporters dat zie je ook niet veel. Er is al een gesprek geweest met Fi Van Hoof maar die laat niet in zijn kaarten kijken. Het wordt afwachten.”
 
Als tweede speler kregen we de topschutter van KVM te pakken , Bjorn Vleminckx.
 
Bjorn, na de wedstrijd tegen Gent werd er een beetje gevreesd voor de wedstrijd vandaag tegen Dessel. Het kon gebeuren dat er wat jongens niet meer fris zaten?
 
“Ik denk dat dat wel in de kopjes speelde maar de eerste tien minuten zijn we heel goed gestart en goed druk gezet. Bovendien scoren we dan ook vrij vroeg en dan loop je een beetje op wolken. We hebben twee dagen goed gerust en we hebben geprobeerd om fit te geraken. Ik denk dat het deze week toch belangrijk is om te recupereren want er komen nog zware weken met wedstrijden tegen oa Antwerp,Gent en Kortrijk. De trainer doet er ook alles , we trainen niet al te zwaar maar in functie van. En je ziet dan ook dat iedereen fris in het hoofd zat.
 
Morgen moet Antwerp naar Kortrijk. Welke uitslag heb jij het liefst?
 
“ Voor mij maakt het niet uit, een gelijkspeel zou het beste zijn maar wint Antwerp dan komt Kortrijk niet dichter en andersom komen we gelijk met Antwerp. Alles is dus eigenlijk goed voor ons. We moeten eigenlijk naar ons eigen zien en het belangrijkste was winnen en dat hebben we dan ook gedaan vandaag.”
 
Woensdag na de bekermatch liep je er een beetje kwaad bij?
 
“Ja, ik was pissed off. De scheids doet een interpretatie dat ik te vroeg weg was maar ik ben er honderd procent zeker van dat ik vertrek wanneer dat bal aan het rollen is. Maar oké hij kan die beslissing nemen maar dan moet hij even daarvoor ook Olufade een gele kaart geven. Ik ben nu geschorst en dat is heel jammer. Ik hoop dat we 1-0 winnen en dat ik dan efkes kan lachen met die scheids. Dan halen we de halve finale en nog eens twee extra wedstrijden. Ik kan niet zeggen dat de scheids slecht gefloten heeft maar met de kaarten was hij niet correct en dat zal hij zelf achteraf ook wel beseffen als hij de beelden ziet.”
 
De keeper flaterde woensdag?
 
“Daar ga ik eigenlijk geen commentaar op geven. Hij heeft bewezen dat hij een goede keeper is en heeft goede wedstrijden gespeeld. Iedereen kan een offday hebben. Als een spits twee kansen laat liggen wordt hij daar ook op afgerekend maar wel minder dan een doelman. Nu is het aan hem om op training te tonen aan de trainer dat hij die basisplaats verdient. Ik ga hem daar ook in steunen. Nu is hij een beetje teleurgesteld. Nu moet hij vanaf maandag terug hard werken en zich tonen. Dan komt hij terug in de goal daar ben ik zeker van. Maar ja, Kempeneer heeft vandaag het weinige dat hij moest doen goed gedaan.”
 
Wisten jullie dat lang op voorhand dat Kempeneer zou starten?
 
“Nee, iedereen viel uit de lucht. Ik wist het pas toen ik naar het blad keek, zelfs de keepers wisten het niet. Hij was er dus niet op voorbereid maar de ballen die hij moet pakken doet hij goed. Jammer voor Ollie want ik kom er goed mee overeen maar dat is het leven van een voetballer denk ik.”
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties