Analyse Dinamo en Shakhtar lopen verder uit

Luc Goderis
Dinamo en Shakhtar lopen verder uit

Na een ellenlange winterstop stond in Oekraïne de zeventiende speeldag geprogrammeerd.  Leider Dinamo Kiev en naaste achtervolger deden wat er van hen werd verwacht : winnen.

Shakhtar Donetsk trapte op zaterdag het Oekraïense voetbaljaar 2007 op gang.  In Donetsk zetten ze staartploeg Zoria Lugansk simpel opzij.  Na 36 minuten opende Matuzalem de score en Jadson en Fernandinho diepten na de pauze de voorsprong verder uit.  3-0.

Leider Dinamo Kiev haalde het op zondag ook al relatief makkelijk van staartploeg Metalurg Zaporizhiya.  Husiev zorgde al na acht minuten voor de 1-0, maar op het uur kwam Metalurg via Kabanov opnieuw langszij.  Drie minuten later stond Kiev al weer op voorsprong toen Rebrov een elfmeter binnenschoot en Kleber plaatste tijdens de slotminuut de kers op de taart.  3-1.

Metalist Kharkov, Arsenal Kiev en Dnipro Dnipropetrovsk (de nummers drie, vier en vijf) konden op de zeventiende speeldag niet winnen en zien de top-twee verder uitlopen.
FC Kharkov en Metalist Kharkov hielden het tijdens de stadsderby op 0-0.  Arsenal Kiev ging met 2-0 de boot in bij Chornomorets.  Shyshenko en Poltavets zorgden er voor de doelpunten.  Dnipro kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Illichivets.  Karnilenka zorgde nochtans al heel vroeg voor de voorsprong, maar net na de herneming scoorde Koniushenko vanop de stip de gelijkmaker.  Halfweg de tweede helft kreeg ook Dnipro een strafschop, maar Shelaiev benutte die niet.  Het bleef 1-1.

In de kelder van de rangschikking zette rode lantaarn Stal' middenmoter Metalurg Donetsk opzij.  Josemar Gil tekende er in zijn allereerste wedstrijd voor de Oekraïeners voor alle drie de doelpunten.  3-0.  Stal' beent dankzij de overwinning Zoria bij.  Beide teams delen nu de laatste plaats.

Tavria Simferopol - Vorskla Poltava eindigde op 1-0 (19' Pershyn) en Karpaty Lvov - Kryvbas Kiev werd 1-1 (50' Kovel en 69' Kovalchuk).