De druk is voor PSG

Ruben Claesen
| 0 reacties
De druk is voor PSG
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toulouse – Monaco 1-1
 
AS Monaco is beetje bij beetje het degradatiemoeras aan het verlaten. Het ging nu een puntje pakken bij de derde uit de stand, Toulouse. De thuisploeg kwam even voor het halfuur op voorsprong dankzij Jérémy Mathieu, maar de ingevallen Jan Koller bezorgde de Monegasken een kwartier voor tijd toch nog een punt. Monaco komt zo naast Auxerre op de dertiende plaats, maar dat moet zondag nog de trip maken naar Parijs, waar PSG wacht.
 
Lorient – Lille 0-0
 
In een saaie wedstrijd kwamen beide ploegen niet tot score. De bezoekers hadden de beste kansen, maar Youla en Keita misten telkens. Ook de ingevallen Odemwingie kon de bakens niet vezetten. Onze landgenoot Kevin Mirallas kwam niet van de bank. Lille blijft zo gedeeld derde, Lorient staat op een veilige twaalfde plaats.
 
Bordeaux – Sochaux 2-0
 
Dankzij twee doelpunten op psychologisch belangrijke momenten heeft Bordeaux Sochaux van zich af weten houden: één goal vlak voor rust, en één in de blessuretijd. Doelpuntenmakers van dienst waren Johan Micoud en Fernando Cavenaghi, die zo zijn eerste voor zijn nieuwe club maakte. Bordeaux springt dankzij de winst naar plaats drie, waar het Lille en Toulouse vergezelt. Sochaux blijft trappelen op plaats zes.
 
Le Mans – Saint-Etienne 2-1
 
Saint-Etienne heeft een grote kans laten liggen om aansluiting te vinden voor de Champions League-plaatsen. Coutadeur in de eerste en Bangoura in de tweede helft waren de kwelduivels voor Les Verts. Tien minuten voor tijd kon Gomis nog milderen, maar meer ook niet. Le Mans komt zo op één puntje van Saint-Etienne en wordt negende, Les Stéphanois staan daar twee plaatsen boven.
 
Nice – Rennes 1-1
 
Rennes heeft met een plaats in de middenmoot niets meer te winnen of te verliezen, Nice daarentegen stond slechts twee puntjes boven de degradatieplaats van PSG. Rennes toonde zich echter gretig en kwam op het kwartier op voorsprong via Briand. In de tweede helft gaf het die voorsprong vrijwel meteen weg, na nog geen minuut maakte Vahirua gelijk.
 
Nantes – Nancy 2-1
 
Voor FC Nantes gold eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Nice, met dat verschil dat Nantes wel moest winnen om uit die rode zone te komen. Mamadou Diallo had dat goed begrepen en bracht Les Canaris tien minuten voor rust op voorsprong, maar nog voor de pauze scoorde Brison alweer tegen. Emerse Fae kon in de tweede helft de thuisploeg bevrijden, waardoor Nantes nu over PSG springt naar de achttiende stek. Nancy is elfde.
 
Troyes – Valenciennes 1-3
 
In misschien wel dé degradatietopper van de speeldag deed Valenciennes de beste zaak. Troyes maakte een ronduit zwakke indruk en Bezzaz, Roudet en Dufresne profiteerden daarvan. Gigliotti kon in de blessuretijd nog tegenscoren. Valenciennes komt zo op de vijftiende plaats, nu met twee punten voorsprong op Troyes, dat zeventiende staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties