Analyse Topclubs hebben het heel moeilijk

Philippe Crols
| 0 reacties
Topclubs hebben het heel moeilijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De motor van de topclubs in Duitsland sputtert. Schalke, Stuttgart, Bremen en Bayern konden hun wedstrijd van afgelopen weekend niet winnen. Onderaan is het spannender dan ooit. Gladbach sloot als rode lantaarn weer aan bij de ruime groep van degradatiekandidaten door te winnen van HBSC.    

De topclubs die op zaterdag in actie kwamen lieten het behoorlijk afweten. Schalke nam weliswaar een vliegende start in Hannover, maar datzelfde Hannover sloeg razendsnel terug. De ploeg uit Gelsenkirchen geraakte dus niet verder dan een gelijkspel. Daardoor kon Stuttgart naderen tot op twee punten, maar ook daar liet men het afweten. Die Schwaben speelden zeer zwak tegen Wolfsburg en kwamen dan ook niet verder dan 0-0. De schade voor beide teams bleef beperkt tot het minimum. Bayern en Werder Bremen kwamen op zondag namelijk niet verder dan een 1-1-gelijkspel en daar mochten vooral de bezoekers heel tevreden mee zijn.
 
Onderaan is het uiteraard nog steeds razend spannend. Rode lantaarn Borussia Mönchengladbach pikte afgelopen weekend zijn wagonnetje min of meer terug aan door in eigen huis HBSC te verslaan met 3-1. Dat gebeurde zonder dat er ook maar een Belg op de bank zat. Bielefeld en Frankfurt zijn de twee andere ploegen die nog op een degradatieplaats staan. Frankfurt gaf vrijdag in de laatste tien minuten een comfortabele 0-2-voorsprong uit handen in Nürnberg terwijl Bielefeld een dag later met het kleinste verschil ten onder ging tegen Mainz. Die ploeg staat nu op een knappe tiende plaats.
 
Cottbus-Aachen was ook nog een duel dat in het teken van de degradatie stond. De bezoekers moesten het meer dan een helft met z’n tienen zien te rooien, maar dat belette hen niet te winnen met 0-2. Cottbus blijft zo akelig dicht in de buurt staan van de degradatiezone, Aachen is eventjes uit de zorgen. Het staat negende, al kan je ook zeggen dat het amper drie punten meer heeft dan het nummer 16. Bochum deed eveneens een goede zaak op zaterdag. Het toonde zich in de derby tegen Dortmund beter en zorgde ervoor dat de Borussen zo plots in degradatiegevaar zijn beland. Dortmund heeft nu 28 punten. Dat zijn er amper vier meer dan rode lantaarn Gladbach. HSV boekte ten slotte eens geen overwinning dit weekend. Onder meer dankzij een gemiste strafschop van van der Vaart bleef het 0-0 tegen Leverkusen dat zeker wel een puntje verdiende.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties