Guidolin drie wedstrijden geschorst

Guidolin drie wedstrijden geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franceco Guidolin zal de komende drie wedstrijden niet mogen plaatsnemen op de bank van Palermo. De coach wordt immers geschorst na zijn woede-uitbarsting afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Fiorentina. La Viola kwam toen op voorsprong via Adrian Mutu toen Roberto Guana geblesseerd op de grond lag.
 
Guidolin werd door de scheidsrechter naar de tribunes verwezen, maar ging eerst nog een discussie aan met Fiorentina-coach Cesare Prandelli en ook tijdens de persconferentie na de wedstrijd bleef hij de beschuldigingen herhalen. Naast de drie speeldagen schorsing moet Guidolin ook een boete van 15.000 euro betalen, terwijl Palermo een boete van 10.000 euro moet betalen omdat een supporter een muntstuk mikte op het hoofd van een bestuurslid van Fiorentina. Fiorentina vroeg al om een openlijk excuus van Palermo en Guidolin in het bijzonder, maar de Siciliaanse club liet weten dat er daar geen sprake van kan zijn en dat het bij haar standpunten blijft.

Tevens zullen dertien spelers plaats moeten nemen op de tribunes tijdens speeldag 29. Het zijn Giovanni Pasquale (Livorno), Angelo Rea (Messina), Cristian Zaccardo (Palermo), Lorenzo D’Anna, Marco Malago en Paolo Sammarco (Chievo Verona), Damiano Ferronetti (Parma), Alessandro Lucarelli en Giacomo Tedesco (Reggina), Christian Obodo (Udinese), Andrea Pirlo (AC Milan), Francesco Pratali (Empoli) en Cristian Zenoni (Sampdoria).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties