Alweer geen winst voor Palermo

Maarten Vandenabeele

Palermo blijft onnodig punten verliezen in de Serie A. De Rosaneri speelden meer dan een helft met 1 man meer dan Sampdoria, maar konden toch geen afstand nemen.

Bij de Rosaneri werd Cavani, na zijn weergaloos doelpunt tegen Fiorentina, beloond met een basisplaats. Bij Samp rustte alle hoop op Quagliarella: spelmaker Volpi was niet fit geraakt.

In de eerste helft werden de supporters alleen opgeschrikt door een brutale overtreding van Falcone op Simplicio: in de 36e minuut kreeg de middenvelder van de Blucerchitai rood.

Kort na de pauze klommen de bezoekers op voorsprong: Cavani kopte aan de tweede paal binnen, 0-1 (foto). De thuisploeg kon echter onmiddellijk tegenprikken: na een misverstand tussen doelman Agliardi en Barzagli kon Quagliarella de 1-1 aantekenen.

In de slotfase gingen de Sicilianen op zoek naar de drie punten, maar Sampdoria gaf geen krimp.