Genk weer zwaar de boot in, Anderlecht profiteert niet

Anthony Van der Planken

De 6-0 bekernederlaag op Anderlecht zou geen sporen achterlaten bij Racing Genk? Fout. Genk ging zaterdagavond roemloos ten onder in Bergen. 5-0 -jawel!- werd het. Ilja Stolica scoorde drie keer, Brahami en Dalmat dikten verder aan. Een zware opdoffer voor Genk, al viel de eindafrekening uiteindelijk nog mee.

Genk blijft immers leider, want Anderlecht geraakte thuis niet verder dan een scoreloze draw tegen Zulte Waregem. Het spel van Anderlecht was niets vergeleken met de voorbije weken, een troosteloze 0-0 was het gevolg.

In de strijd om een Europees ticket deed Club Brugge wel wat het moest doen: het won met 4-1. Bosko Balaban eiste alweer een hoofdrol op. De Kroaat scoorde twee keer, maar miste ook evenveel penalty's. Bovendien trakteerde hij Daerden ook op een assist, waardoor de middenvelder kon scoren. Daerden maakte trouwens nog een tweede treffer. In de slotminuut nog een penalty, maar dan voor Brussels. Gorius tekende zo de 4-1 op.

Club loopt zo uit op Charleroi, dat niet verder dan 1-1 geraakte bij Sint-Truiden. De Kanaries kwamen op voorsprong via Peter Van Houdt, maar gaven het alweer weg. Orlando scoorde immers de gelijkmaker.

Ook onderaan was het uitermate spannend. Beveren - Lierse eindigde in een 1-1 gelijkspel. Bob Peeters, die na een half jaar blessureleed in de tweede helft nog eens mocht opdraven, scoorde zelfs bij zijn eerste balcontact. Het leverde Lierse slechts een punt op, want niet veel later maakte Gervinho gelijk.

Westerlo - Moeskroen ten slotte eindigde op 1-0. Dieter Dekelver scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de partij.