Marseille wint vlot

Sochaux – Toulouse 4-2

In de vooravond al hebben Toulouse en vooral Sochaux er een fijne pot voetbal van gemaakt. Het was Sébastien Grax die de kat de bal aanbond door na twintig minuten de openingstreffer te scoren; Jérôme Leroy liet zich niet onbetuigd en verdubbelde de score tien minuten later. In de tweede helft was het opnieuw Grax die scoorde, vrijwel meteen gevolgd door de 4-0 van Mickaël Isabey. In de slotminuten milderden Mansaré en Emana nog, maar een puntje zat er natuurlijk niet meer in.

Sedan – Bordeaux 1-1

Sedan heeft de rode lantaarn niet van zich af kunnen spelen. Een goal van Darcheville leek dat scenario aanvankelijk al helemaal niet in de hand te werken, maar toen Boutabout vrijwel meteen in de tweede helft gelijkmaakte, begonnen de thuissupporters opnieuw te hopen. Jammer voor hen kwamen hun helden niet meer tot scoren, het bleef 1-1.

Saint-Etienne – Troyes 3-1

Een logische overwinning voor de thuisploeg tegen alweer een erg zwak Troyes. De vroege treffer van Pascal Feindouno en de 2-0 van Gomis een kwartiertje later zorgden ervoor dat ASSE verdiend leidde bij de rust. Vlak voor de pauze had Nivet er via strafschop wel 2-1 van gemaakt. Toen Guarin na vijf minuten in de tweede helft de 3-1 potte, was de match gespeeld.

Marseille – Nice 3-0

Ook hier een simpele overwinning voor de thuisploeg, mede door een vroeger treffer. Mamadou Niang was het die L’OM al na zeven minuten op voorsprong bracht. Op het kwartier bracht Civelli zijn ploeg op 2-0, vlak voor rust zorgde Niang met zijn tweede voor de 3-0 rust- en eindstand.

Valenciennes – Lorient 0-0

Een saaie wedstrijd die geen winnaar verdiende; om vlug te vergeten.