Aachen en Wolfsburg zijn op goede weg

Philippe Crols

Bielefeld, Bochum en Mönchengladbach. Dat zijn de drie ploegen die op dit moment op een degradatieplaats staan. Het ligt zeer dicht bijeen daar onderaan en dus is het logisch dat een nederlaag een paar plaatsen verlies oplevert. Alle drie de bovenvermelde ploegen veloren hun wedstrijd afgelopen weekend.

Leverkusen - Borussia Mönchengladbach  1-0

Borussia Mönchengladbach had weer wat hoop gekregen nadat het vorige week Hertha Berlijn met 3-1 wandelen had gestuurd. In Leverkusen leek het ook lange tijd een puntje te gaan meenemen, maar in de slotminuut liep het fout voor Gladbach. Voronin bezorgde zijn team toen nog de onverhoopte zege.

Aachen - Bielefeld  2-0

Alemannia Aachen lijkt zijn ticket op zak te hebben om nog een jaartje langer in de Bundesliga te blijven. Het klopte in een degradatieduel Bielefeld met 2-0. Beide doelpunten vielen in de laatste twintig minuten. Eerst opende Schlaudraff de score en vijf minuten later benutte Reghecampf een strafschop.

Wolfsburg - Bochum  3-1

Ook Wolfsburg lijkt vrij safe te zitten na de afgelopen speeldag. Bochum werd met 3-1 terug naar het Ruhrgebied gestuurd. Boakye en Madlung hadden de thuisploeg na vijfenveertig minuten al op een veilige 2-0-voorsprong geplaatst. Toch werd het nog spannend toen de onvermijdelijke Gekas er iets over het uur 2-1 van maakte. Marcelinho beslechtte in de slotminuten echter het lot van de bezoekers door voor de 3-1 te tekenen.