Beringen verslaat Helson

Kevin Vaes

In deze West-Limburgse derby stond er voor beide ploegen veel op het spel. Helson, het team van trainer Marcel Knevels, had een driepunter nodig om weg te blijven van de laatste zes degradatieplaatsen. De thuisploeg Beringen moest na het verlies van vorige week winnen om in koers te blijven voor de eindronde. In de eerste twintig minuten hadden de bezoekers doorlopend balbezit en had de thuisploeg het erg moeilijk om vanvoor de bal bij te houden. Toch konden de bezoekers amper voor gevaar zorgen voor het doel van Beeken. De eerste echte kans kregen we pas na 25 minuten spelen toen Soleyiçci de diepte werd ingestuurd. Hij kapte goed zijn man uit maar zijn schot ging over. Diezelfde Soleyiçi kreeg tien minuten later tot driemaal toe een schietkans maar telkens zat er een uitstekende doelman Hermans tussen. Op slag van rust kwam de thuisploeg erg goed weg toen een schot van Ulrik Verding op de lat ging via een voet van een verdediger.

Beringen kwam erg gedreven uit de kleedkamer en kreeg in de eerste twintig minuten van de tweede helft enkele halve kansen via Soleyiçi en Putzeys. Met de inbreng van Vandergraesen en Tuygun zette de thuisploeg alles op alles en een kwartier voor tijd leidde dat tot het openingsdoelpunt: een corner werd kort gegeven tot bij Putzeys. Die had alle tijd en zette perfect voor tot bij Soleyiçi die hem maar had binnen te tikken: 1-0! Vijf minuten later klaarde de thuisploeg de klus: Een harde vrijetrap van Edwin Weijtjens werd gelost door doelman Hermans en Nobels was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken! Enkele minuten voor tijd had Acikgoz de kans vanop de stip om te zorgen voor een spannend slot maar hij schoot de penalty hoog over. Beringen wint zo verdiend van Helchteren en kan volgend weekend op het veld van concurrent Bregel weer een stapje dichter komen bij die felbegeerde eindrondeplaatsen.