Schalke wint topper, Bayern KO

Philippe Crols

Schalke 04 heeft goede zaken gedaan afgelopen weekend. Het won de topper tegen Stuttgart en zag met Bayern München een titelconcurrent wegvallen. Werder Bremen won wel.

Schalke - Stuttgart  1-0

Schalke 04 kon voor het eerst in vijf wedstrijden nog eens aanknopen met een overwinning, maar deed dat dus wel op het goede moment. De thuiswedstrijd tegen Stuttgart, de derde in de stand, werd met het kleinste verschil gewonnen. Misschien een beetje typerend voor de thuisploeg is dat het doelpunt werd gemaakt door een verdediger. Krstajic maakte een kwartier voor tijd de enige goal van de wedstrijd.

Werder Bremen - Mainz  2-0

Werder Bremen is de eerste achtervolger van Schalke. Het staat op drie punten van de ploeg uit Gelsenkrichen. Het zette zondag Mainz opzij met 2-0. Beide doelpunten vielen na rust. Op het uur maakte Vranjes er 1-0 van. Toch was het lang wachten op definitief uitsluitsel. In blessuretijd scoorde draaischijf Diego de 2-0.

Frankfurt - Bayern  1-0

Bayern lijkt zijn titeldromen nu wel definitief te mogen opbergen. Buitenshuis liep het eens te meer mis. Dit maal werd er pijnlijk verloren bij Frankfurt, toch een ploeg in degradatiegevaar. Lange tijd leken beide teams de punten te gaan delen, maar tien minuten voor tijd bezorgde Preuss Bayern een kater.