Rwandese club loopt het veld af

Mathias Dumarey

In Lille deden ze het bijna in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Manchester United, maar bij het Rwandese ARP FC deden ze het effectief. De spelers stapten in een wedstrijd in de Afrikaanse Champions League van het veld na een reeks scheidsrechterlijke beslissingen waar ze het niet mee eens waren. De club riskeert nu door de CAF uit het toernooi te worden gezet.

De spelers van ARP FC stapten van het veld tijdens de return tegen het Togolese Maranatha Fiokpo. De feiten speelden zich af in de 87ste minuut bij een 2-0-stand voor de Togolezen. Met die stand zouden er verlengingen moeten gespeeld worden want de ARP FC had de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen. De Togolezen kregen in de slotfase echter een strafschop en dat was de tweede in evenveel minuten tijd. Bij de Rwandezen zagen ze de bui al hangen. De spelers beletten het nemen van de strafschop en bleven protesteren bij de scheidsrechter omdat ze het niet eens waren met die penalty. Omdat het niets uithaalde, stapten de spelers van ARP FC van het veld waarop de referee niets anders kon dan de wedstrijd te staken.

Deze week zal de CAF, de Afrikaanse voetbalbond, een uitspraak doen over de zaak. Verwacht wordt dat de Rwandese club uit de Champions League zal gezet worden en dat de Togolezen verder mogen.