Twee gele kaarten teveel voor Denemarken

viki meeuwis

Spanje won gisterenavond met 2-1 van Denemarken en vergroot zo zijn kansen op een eventuele EK deelname. De Denen moest zeventig minuten lang met tien verder na een domme geelrode kaart voor Jensen.

Morten Olsen had zijn spelers op vele dingen voobereid maar niet op een rode kaart na amper twintig minuten. Niclas Jensen sprokkelde binnen een tijdspanne van vier minuten twee domme gele kaarten bij elkaar en zo moesten de Denen nog 70 minuten met tien man verder en dat was er wat teveel aan. Nochtans begon de ploeg van coach Olsen het beste aan de wedstrijd met veel balbezit. Echte open kansen kwamen er echter niet. Na een kwartier kantelde de wedstrijd en stak Spanje een tandje bij. De thuisploeg voerde de druk op en drukte Denemarken meer en meer terug op eigen helft. Na 34 minuten viel het eerste doelpunt via Fernando Morientes die Thomas Sørensen kansloos liet. In de laatste minuut van de eerste helft was het weer prijs. Dit keer was het David Villa die Michael Gravgaard en Lars Jacobsen makkelijk passeerde en na een solodribbel Sørensen wist te verschalken.

Na de rust kwam Denemarken beter voor de dag. Al na drie minuten blies Gravgaard de wedstrijd nieuw leven in toen hij de bal tegen de netten wist te koppen, na een goede pass van Daniel Agger. De Denen bleven problemen hebben met het versieren van kansen en zo werd de tweede helft een nogal saaie bedoening. Spanje was tevreden met de voorsprong en ging meer verdedigend spelen. Het werd nog erger voor Denemarken toen ook bondscoach Morten Olsen door de Zwitserse ref naar de tribune werd verwezen. Hij vond dat Olsen zich ietwat teveel met het spel bemoeide vanaf de zijlijn. Spanje staat met deze overwinning op een punt van Denemarken dat derde staat na Noord-Ierland en leider Zweden.