Togo schorst sterspeler Adebayor

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Togo schorst sterspeler Adebayor
Foto: © SC

De Togolese voetbalbond heeft zijn sterspeler Emmanuel Adebayor voor onbepaalde tijd geschorst. Ook Bergen-speler Daré Nibombe en Mohammed Kader moeten voorlopig op geen nationale selecties meer rekenen. Het dispuut gaat over de WK-premies die de spelers nog te goed hebben.

Via de staatsradio liet Zepp Akuete, algemeen directeur van de Togolose voetbalbond, weten dat de drie spelers tot nader order geschorst zijn maar dat die schorsing kan opgeheven worden als ze hun excuses aanbieden. Het drietal meent recht te hebben op 40.000 euro WK-premie, maar de Togolese voetbalbond beweert dat het geen geld meer heeft om dat te betalen. Volgens de Togolese media zouden de drie spelers zich afgelopen zaterdag allesbehalve vriendelijk gedragen hebben tegen de bondsleiders voor de interland tegen Sierra Leone.

Adebayor liet ondertussen al weten dat hij twijfelt aan zijn toekomst als international. De Arsenal-aanvaller liet weten dat hij telefonische doodsbedreigingen had gekregen voorafgaande aan de interland van zaterdag. Adebayor speelde tegen Sierra Leone en scoorde daarin twee doelpunten. De wedstrijd werd door Togo overigens gewonnen met 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties