Geen winnaar in topper

AS Roma en AC Milan gaven elkaar geen duimbreed toe in een mooie topper, al won de thuisploeg op punten. Vooral voor Milan is dit gelijkspel een slechte zaak, want Lazio, Palermo en Empoli kunnen straks profiteren.

Bij Roma bleef Perrotta uit voorzorg aan de kant, Wilhelmsson nam zijn plaats in. Voor de rest stelde Spalletti zijn type-elftal op. Milan vierde de terugkeer van Nesta. Oddo en Gattuso, woensdag nog actief met Italië, startten op de bank.

De wedstrijd was nauwelijks op gang geschoten of de thuisaanhang kon al vieren. Na 4 minuten schoot Mexes heerlijk net onder de lat binnen: 1-0. Kort daarna volgde een korte opflakkering van de Rossoneri: Simic kopte net langs de paal naast. De Giallorossi speelden de bezoekers in de verdrukking: Milan kwam niet tot kansen. Kort voor het halfuur maakte Mancini er bijna 2-0 van, maar zijn vluchtschot scheerde de dwarsligger.

In de tweede helft kwam Gilardino een bleke Oliveira aflossen en het bleek een gouden zet van Ancelotti. Milan kon meer zijn stempel op de wedstrijd drukken en even na het uur kopte Gilardino de gelijkmaker, op voorzet van Pirlo, voorbij Doni: 1-1 (foto). Roma ging opnieuw op zoek naar de leiding en de ingevallen Perrotta was er dichtbij maar hij schoot te veel met de buitenkant voet. Ook De Rossi kwam dicht bij de 2-1. Gilardino werd bijna de held van de avond voor Milan, maar voor open doel kon hij een pass van Kakà niet verzilveren.

Eerder op de avond pakte Siena een belangrijke overwinning in de degradatietopper bij Reggina. Thuisspeler Lucarelli pakte al na 22 minuten rood en met een man meer nam Siena via Bertotto net voor de onderbreking de leiding: 0-1. In de tweede helft veranderde er niets meer aan de stand. Wel kreeg Corvia een kwartier voor tijd rood na een slag, zodat beide ploegen met zijn tienen eindigden.