Column Miljoenen stoelendans in de Spaanders

Tom Lievens
| 0 reacties
Miljoenen stoelendans in de Spaanders
Foto: © SC

 

De miljoenen stoelendans

 

De competitie is op het punt aanbeland waar de ploegen de prijzen in zicht beginnen te krijgen. Ook de geruchtenmolen met betrekking tot transfers komt stillaan op kruissnelheid. Er zijn nog tien speeldagen te gaan en de vier eerste plaatsen geven recht op een Champions League ticket, de vijfde en zesde stek geven recht op een uefa ticket.

 

Maandag staan de kranten nog vol met wedstrijdverslagen, vanaf dinsdag tot vrijdag wordt bijna uitsluitend geschreven over de mogelijke transfers. Dit kan bijna een folklore genoemd worden. Als u een vergelijing maakt van wat er rond de maanden april, mei en juni over transfers geschreven wordt en dan in september naar de uiteindelijke ploegopstellingen kijkt, kan men alleen maar tot de conclusie komen dat het hier inderdaad om geruchten gaat. 
Barcelona en Madrid claimen beiden dat Cristiano Ronaldo wel eens bij hen in de basis zou kunnen terecht komen. Leuk detail is wel dat de Catalaanse pers schrijft dat deze Cristiano heeft laten optekenen dat hij liever voor Barcelona wil spelen dan voor Madrid. Als je dan de de Madrileense pers erop naslaat, dan staat daar net het omgekeerde neergepend. 

Al deze zin en onzin is een welkom gespreksonderwerp tussen wijn en pint. Zo hopen alle Madrid fans dat AC Milan Ronaldinho Gaucho afpikt van Barcelona en hopen de fans van zowel Madrid als Barcelona dat hun clubs Cristiano Ronaldo kunnen inpalmen. U kan zich wellicht voorstellen dat de discussies soms hoog oplaaien. De bedragen waarover hier gespeculeerd wordt, zijn op zijn zachtst gezegd stratosferisch te noemen. Zo vindt Barcelona Dani Alves van Zaragoza een koopje, hij zou naar verluidt maar een tiental miljoen euro kosten, een buitenkansje dus.
Het Ronaldinho verhaal is ook op zijn hoogtepunt aan het komen. Waar AC Milan een aantal weken terug nog bevestigde dat Ronaldinho geen optie was, is hetzelfde Milan nu een offensief begonnen om deze fantastische speler toch nog te overhalen om Camp Nou te verlaten. 

Wat Madrid betreft, die willen grote kuis houden, wat gezien het spetakel dat ze (niet) aanbieden begrijpbaar is. Eigenlijk zouden ze best na het beëindigen van de competitie een bordje aan de poort van het Bernabeu stadion ophangen met met de tekst: “Gesloten wegens herstructuring“. Zo kunnen ze dan in alle rust gedurende een paar maanden aan een nieuw team bouwen. Madrid beschikt over een aantal zeer getalenteerde spelers maar het grote probleem volgens velen is dat ze overbetaald worden. Dit is nog een erfenis van de vorige president en die astronomisch hoge verloning zou de motivatie van de spelers niet ten goede komen.  De laatste jaren vliegen de miljoenen in Madrid inderdaad in het rond. 

We zullen pas weten waar de spelers nieuw onderdak vinden als we weten in welk laatje de miljoenen terechtkomen. [VI]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties