KNVB staat nog altijd achter van Basten

KNVB staat nog altijd achter van Basten
Foto: © SC

Ondanks de kritiek bij het publiek en de media, kan de Nederlandse bondscoach Marco van Basten en zijn staf nog altijd rekenen op de onvoorwaardelijke steun rekenen Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB.
 
"Wij zijn ervan overtuigd dat de bondscoaches de legpuzzel richting 2008 tijdig zullen klaren en zullen zorgen voor een fantastische zomer in 2008”, aldus Kesler.

Van Basten is nooit echt populair geweest als bondscoach en het bijzonder matige spel tegen Roemenië deed de kritiek alleen maar toenemen. Oranje herpakte zich wel tegen Slovenië, maar het resultaat was verre van schitterend: 0-1 overwinning.

"Ik kan de kritiek van de zogeheten experts wel begrijpen dat het spel van het Nederlands elftal te weinig automatismen in zich heeft. Maar van Basten is nog geen drie jaar bezig en dan is het wellicht toch te vroeg om die automatismen al te verwachten."

"De beoogde zes punten werden weliswaar niet binnengehaald, maar de schade, zo men daarvan wil spreken, bleef uiterst beperkt. Ook ik vond de wedstrijd tegen Roemenië kwalitatief geen hoogstandje en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Gelukkig liet de wedstrijd tegen Slovenië een duidelijk ander Nederlands elftal zien en dat stelt me toch wel gerust.”

Ten slotte is Kesler er rotsvast van overtuigd dat Oranje in 2008 een team heeft dat kan wedijveren met de beste teams van Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties