Osasuna haalt zwaar uit

Bayer Leverkusen mag zijn droom voor het behalen van de halve finale in de Uefa-beker al opbergen. De Duitse club verloor op eigen veld met 0-3 van Osasuna, dat zo al met anderhalf been in de halve finale zit.

In een uitverkocht BayArena kenden de Spanjaarden een uitstekende start. Al in de eerste minuut wist Javier Cuellar een corner van David Lopez te verwerken in doel: 0-1. De perfecte start voor de bezoekers. Leverkusen besefte dat het nu moest aanvallen en deed dat ook. Zonder succes want aan de rust stond het nog steeds 0-1.

In de tweede helft hield Osasuna heel gemakkelijk stand en werd het nog een ware nachtmerrie voor het Duitse Leverkusen. Twintig minuten voor tijd wist de Spaanse ploeg de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Eerst was het David Lopez, die met een harde knal de 0-2 op het bord schoot. Twee minuten later maakte Pierre Webo de 0-3 op fraaie wijze: de invaller wipte de bal over de ongelukkige Adler heen. [AN]