Nog geen akkoord collectieve verkoop tv-rechten

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Nog geen akkoord collectieve verkoop tv-rechten
Foto: © SC

In de loop van volgend seizoen worden de televisierechten Van de Belgische eerste klasse opnieuw verkocht. De clubs zijn momenteel dan ook volop aan het onderhandelen over de verdeelsleutel die gehanteerd zal worden na de verkoop, want een akkoord is er nog lang niet.

Het is zelfs nog niet eens zeker dat de achttien eersteklassers hun rechten gezamelijk zullen verkopen. Zowel Anderlecht als Standard overwegen immers om dat op hun eentje te doen, naar het voorbeeld van enkele Italiaanse en Spaanse clubs. Standard staat het verst met die plannen, terwijl Anderlecht nog volop onderhandelt met de andere eersteklassers.

Vrijdagavond stond er een vergadering van de Profliga op het programma, en het onderwerp van de televisierechten kwam opnieuw aan bod. Volgens Roger Vanden Stock, voorzitter van Anderlecht, verliep die vergadering in een positieve sfeer, maar een akkoord is er nog steeds niet. "Het staat nog steeds niet vast dat Anderlecht zijn rechten samen met de andere clubs verkoopt", bevestigde Vanden Stock na de vergadering.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties