AIK haalt het niet van Kalmar

viki meeuwis

Gisteren en vanavond werden nog enkele wedstrijden gespeeld in de Allsvenskan. Daarin kwamen drie titelfavorieten voor, AIK moest het opnemen tegen Kalmar en Helsingborgs moest uit spelen bij Halmstad. Hammarby zakte af naar het Ullevi Stadion waar ze tegen GAIS speelden.

Halmstads BK – Helsingborgs IF: 2-1
Zoals de traditie het wil had Helsingborgs het ook nu niet makkelijk op Örjans Vall in Halmstad. Ondanks speloverwicht en een 1-0 leiding keerde ze uiteindelijk toch zonder punten huiswaarts. Het eerst doelpunt kwam er in het begin van de tweede helft via debutant Razak Omotoyossi, hij liet zijn techniek bewonderen toen hij een hoge bal wist te bemachtigen en met een hard schot de bal tegen de netten knalde. Zo ging HIF aan de leiding. Kort daarna was het aan Thomas Zviergzdauskas om de gelijkmaker binnen te werken via ee vrije trap van Martin Fribrock. De goal van de overwinning viel in de 73e minuten. Emra Tahirovic kon Erik Wahlstedt opzij zetten en de bal in doel werken.

AIK – Kalmar: 0-1
Dit zou een topmatch worden. Zo’n 26.000 toeschouwers waren naar Råsunda afgezakt om daar getuige van te zijn. Kalmar domineerde op het middenveld in de eerste helft en César Santins goal was dan ook verdiend. Die kwam er nadat de back van AIK, Nicklas Carlsson een stuiterende bal verkeerd inschatte die uiteindelijk bij Ari da Silva terecht kwam. Die bediende Santin die de bal in de verste hoek achter keeper Daniel Örlund plaatste. Kalmar wordt wel als mogelijke outsider voor de titel genoemd.

Gefle IF – Örebro: 0-0
In een relatief makke wedstrijd op Strömvallen speelde Gefle IF en het terug in de Allsvenskan gekeerde Örebro 0-0 gelijk. De tweede helft was beter dan de eerste maar de wedstrijd bood weinig doelkansen. Beide teams kregen nog een mindere doelkans tegen het einde van de wedstrijd maar die eindigde uiteindelijk toch in een doelpuntenloos gelijkspel.

GAIS – Hammarby: 1-1
Tijdens deze wedstrijd vielen er maar liefst zeven gele kaarten, een massa doelkansen en twee doelpunten.
Hammarby ging in de tiende minuut al aan de leiding via een doelpunt van Sebastian Castro-Tello, na een pass van Paulinho Guará. Een kwartier later kon de thuisploeg de gelijkmaker via Gudmundsson. Na de rust kwam de thuisploeg beter voor de dag en in de periode tussen de 60e en de 80e minuut was het GAIS dat domineerde. Gudmundsson had nog een kans op doel maar de hoek zat niet juist en de bal week af naast het doel.