FC Kopenhagen stevig aan de leiding

viki meeuwis

Gisteren werd de 23e speeldag in de Deense eerste klasse afgewerkt. Daarin speelde landskampioen FC Kopenhagen uit bij Midtjylland. Brøndby had zondag Randers al op bezoek gekregen. FC Kopenhagen ging op bezoek bij FC Midtjylland, een wedstrijd tussen de nummer een en twee van het klassement dus.

Brøndby IF – Randers FC: 3-0
Brøndby heeft het nog steeds moeilijk in uitwedstrijden, maar thuis lijkt het allemaal te lukken. Zondag verpletterden ze Randers met 3-0.
Kort voor de pauze liet Chris Katongo zijn klasse zien. Hij zette de complete verdediging van Randers voor schut waarna hij keeper Martin S. Jensen wist te verschalken. Na de pauze werd de wedstrijd al vlug beslist. Martin Retov ging in de 51e minuut nogal theatraal neer na een duel met Ralf Pedersen. Daarop kreeg Brøndby een strafschop toegewezen, die Martin Ericsson hard binnentrapte. In de 64e minuut kon invaller Ruben Bagger tijdens zijn comeback meteen een doelpunt versieren. Zo wint Brøndby voor dus makkelijk van Randers.

FC Midtjylland 1-4 FC Kopenhagen
FC Kopenhagen had geen kind aan FC Midtjylland en won met zware 1-4 cijfers. Nochtans staat Midtjylland wel tweede in het klassement. Het verschil tussen de nummers een en twee bedraagt na deze nieuwe zege van Kopenhagen al negen punten. Deze wedstrijd werd op voorhand betiteld als de strijd tussen de titelkandidaten maar eigenlijk stond er maar een topploeg op het veld
Twee doelpunten in de eerste helft van Michael Silberbauer beslisten de wedstrijd maar Kopenhagen was ook na de pauze de betere ploeg. In de 73e minuut kon Atiba Hutchinson de 3-0 binnenwerken. Minuten later maakte Magnus Troest een owngoal na een pass van Silberbauer. Invaller Christian Olsen kon in de toegevoegde tijd de eer nog een beetje redden door Midtjylland toch nog een doelpunt te bezorgen. Met nog tien speeldagen te gaan een een voorsprong van negen punten lijkt het erop dat ook dit jaar Kopenhagen met de titel zal gaan lopen.

AC Horsens 3-1 Viborg FF
Horsens deed met de 3-1 winst op Viborg een goede zaak in hun poging uit de degradatiezone weg te raken. Horsens kwam sterk voor de dag in drie doelpunten in de eerste 22 minuten beslisten de wedstrijd. Die doelpunten werden gemaakt door Avci, Gerba en Henrik Hansen. Vlak voor de pauze kon Steffen Højer de stand op 3-1 brengen. Na de rust kreeg het publiek geen doelpunten meer te zien. Horsens komt nu op de negende plaats terecht met 23 punten, eentje meer dan Viborg.

FC Nordsjælland 1-1 Esbjerg fB
Esbjerg moet nog altijd de eerste zege van dit voorjaar binnenhalen. Ook zondag tegen Nordsjælland lukte hen dat niet. Verder dan een 1-1 gelijkspel kwamen ze niet. Trainer Troels Brech was na de wedstrijd dan ook niet tevreden. Zijn ploeg liet een makkelijke tegengoal via Kristensen toe, luttele minuten nadat Jesper Bech Esbjerg met 1-0 aan de leiding had gebracht.

OB 3-2 Vejle BK
Vejle deed een slechte zaak in de strijd tegen degradatie. De bezoekers begonnen de wedstrijd nochtans goed en stonden al na tien minuten aan de leiding met 2-0 via goals van Lawal en Kim Kristensen. De bezoekers hielden dat echter niet lang vol en tegen de rust stond het alweer 2-2 gelijk. Kort na de rust wist Johan Absolonsen keeper Jan Hoffman van Vejle te verschalken waardoor OB uiteindelijk met de drie punten aan de haal ging.

Silkeborg IF 4-6 AaB
Het was een echt doelpuntenfeest gisteren in het Silkeborg Stadion. Rasmus Würtz opende de score voor AaB op het half uur. Twee doelpunten binnen tien minuten van Thomas Raun gaven Silkeborg hoop dat ze eindelijk hun eerste thuiszege zouden behalen dit seizoen. Het mocht echter niet zo zijn, na de pauze domineerde AaB volledig werd keeper David Preece vijf keer in de wind gezet. Vier minuten in de tweede helft scoorde Fredrik Winsnes. Daarna zorgde Rade Prica voor twee doelpunten. Vestergaard verkleinde de afstand in de 65e minuut tot 3-4 waardoor de hoop weer opleefde bij Silkeborg. Dat was zonder Prica gerekend die zijn derde goal en dus een hattrick scoorde. Raun kon de stand terugbrengen op 4-5 na een strafschop maar in de voorlaatste minuut wist Winsnes de drie punten alsnog binnen te halen voor AaB toen hij de eindstand op 4-6 bracht.