Speeldag 30 in de tweede klasse

Bart Hermans
| 0 reacties
Speeldag 30 in de tweede klasse
Foto: © SC

Dit weekend staat in de tweede klasse de 30e speeldag op het programma. Het belooft een spannend competitie-einde te worden. Vooral wat betreft de eindronde is er nog veel mogelijk.
SK Deinze – Eupen (zaterdag 21 april 20h00)
Deinze ontvangt zaterdagavond Eupen. Deinze heeft niets meer te verliezen of te winnen en maakt al werk van de kern voor volgend seizoen. Deinze heeft dan ook al drie nieuwe spelers aangetrokken voor volgend seizoen: Pieterjan Foket (Club Brugge), Sampson Twum (Maldegem) en Kurt Vandoorne (Kortrijk)  Eupen daarentegen doet nog mee voor de derde periodetitel want het staat maar op twee puntjes van de KV Mechelen, de leider in die derde periode. Bij Deinze zijn Frederik Thoma en Elimane Coulibaly geschorst.
 
SK Ronse – KV Mechelen (zaterdag 21 april 20h00)
SK Ronse ontvangt in het eigen Orphale Cruckestadion KV Mechelen. De thuisploeg is zaterdagavond zeker van derdeklassevoetbal als KVSK United meer punten behaalt dan hen dit weekend. Toch zal Ronse op het scherpst van de snee spelen want veel spelers willen bewijzen dat ze in tweede thuishoren en willen zich dan deze laatste wedstrijden nog in de kijker spelen. KV Mechelen kan stilletjes aan terug beroep doen op de volledige kern, ook Nana Asare zal er zaterdag terug bijzijn. Jeroen Mellemans liep tegen zijn derde gele kaart aan vorige week en is er niet bij.
 
Virton – KV Kortrijk (zaterdag 21 april 20h00)
Virton neemt het zaterdagavond op tegen KV Kortrijk. Virton heeft dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen en zou voor KV Kortrijk geen probleem mogen zijn. Langs de andere kant is het nooit simpel om op Virton te gaan spelen, het is een verre verplaatsing en een lastige tegenstander. KV Kortrijk maakt nog steeds kans op de derde periodetitel en wil koste wat het kost zijn vierde plaats in het klassement vasthouden in de hoop zo deelname aan de eindronde af te dwingen.
 
KVSK United – KV Oostende (zaterdag 21 april 20h00)
Zowel KVSK United als KV Oostende zijn aan een slecht seizoen bezig. De ploeg van trainer-speler Philip Haagdoren staat voorlopig op de derde laatste plaats en zou dan eindronde met de derdeklassers moeten spelen. De laatste twee wedstrijden tegen Antwerp en Tienen werden gewonnen en hierdoor geloven ze in Lommel er nog in. Het verschil met Hamme en Dessel is immers maar twee punten. Ook Oostende doet er goed aan om nog wat extra punten te sprokkelen want de bonus op KVSK United is geslonken tot vijf punten. Het zou al erg tegen moeten zitten dat de vijf ploegen die nu achter Oostende in de rangschikking staan hen allemaal nog zouden voorbij steken. Toch wil men in Oostende geen enkel risico nemen en zo snel mogelijk zekerheid hebben over het behoud. Bij KVSK United is Harm Luyten geschorst.

KRC Waregem – KVK Tienen (zondag 22 april 15h00)
Waregem leek tot en met speeldag 22 een vogel voor de kat maar kon dan ineens dertien op vijftien halen. De laatste twee wedstrijden tegen Eupen en Antwerp werden verloren waardoor de achterstand op KVSK United opnieuw is opgelopen tot zeven punten. Waregem moet dit weekend dus winnen en hopen op verlies van KVSK United. Door deze enorme rush doet Waregem zowaar nog altijd mee voor de derde periodetitel. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat de West-Vlamingen in de vijf laatste wedstrijden nog zeven punten gaan inhalen op KVSK en lijkt de degradatie onafwendbaar geworden. Tienen speelde vorige speeldag tegen KVSK United en kwam toen zeer zwak over. Na de match was er dan ook veel kritiek van trainer en supporters en wordt verwacht dat de spelers zondag iets rechtzetten. Bij Racing Waregem zijn Fangio Compernolle en Tanguy Barro geschorst. Bij Tienen is Bernard Moreel er wegens schorsing niet bij.
 
OH Leuven – Dessel Sport (zondag 22 april 15h00)
In stadion Den Dreef staan twee ploegen tegenover elkaar die beiden nog punten van doen hebben. Leuven maakt nog kans op de eindronde, Dessel moet punten halen om uit de greep van KVSK United te blijven.
OH Leuven speelde vorig weekend gelijk op Eupen en zag zijn achterstand op KV Mechelen in de derde periodestand vergroot tot drie punten. Trainer Guido Brepoels kan bij een overwinning twee goede zaken doen want bij winst kan hij zijn toekomstige ploeg de kans geven om over Dessel te wippen. Dessel won vorige speeldag van Hamme en hoopt ook in Leuven de drie punten te pakken. Bij OH Leuven is Sammy Greven geschorst en bij Dessel is Wouter Vosters geschorst.
 
Union SG – RS Waasland (zondag 22 april 15h00)
Union en Waasland vechten een echte zespuntenwedstrijd uit. Union haalde de laatste zes wedstrijden maar een één op achttien en is zo diep weggezakt in het klassement. Waasland deed vorige week een goede zaak door thuis te winnen tegen Deinze maar blijft toch nog altijd binnen het bereik van KVSK United. De ploeg die zondag wint zal hoogstwaarschijnlijk zeker zijn van een verlengd verblijf in tweede. Voor de andere komen er nog een paar spannende weken en wedstrijden aan. Bij Waasland is Kevin Borlee geschorst.
 
VW Hamme – Antwerp (zondag 22 april 15h00)
Hamme versloeg enkele weken geleden Dender en Waasland en leek af te stevenen op de zekerheid van een verlengd verblijf in tweede. Verlies tegen Eupen en Dessel hebben de Oost-Vlamingen zeer gedaan en nu staan ze nog maar drie punten voor KVSK United. De hele club hoopt dan ook dat na Dender ook titelkandidaat Antwerp kan verslagen worden. Het kan wel geen beroep doen op de geschorste Bart Goossens. Antwerp lijkt met de meet in zicht alles uit handen te geven. Door de draws tegen Ronse en Virton telt de Great Old nu zeven punten achterstand op Dender en lijkt de titel ver weg. Antwerp kan geen beroep doen op de geschorste Mohammed Cissé en op Ritchie De Laet die wegens dopi nggebruik een maand geschorst is.
 
FCV Dender – Tubize (zondag 22 april 15h00)
Dender kan zondag tegen Tubize weer een stap dichter bij de titel komen. Doelman Malfait zou een zware blessure hebben opgelopen en is zes maanden buiten strijd, Thierry Coppens (die dit seizoen al enkele malen blunderde) vervangt hem onder de lat. Ondertussen zou Dender al aan het onderhandelen zijn met Jan Van Steenberghe van Anderlecht. Door het verlies vorige week tegen KV Mechelen heeft Tubize niet echt nog iets te winnen of te verliezen. Toch zullen het voor Dender nog vijf lastige wedstrijden worden want tegen de leider wil niemand verliezen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties