Roger hangt schoenen aan de haak

Dries Olaerts
| 0 reacties
Roger hangt schoenen aan de haak
Foto: © SC

De Spanjaard Roger heeft meegedeeld dat hij aan het eind van dit seizoen stopt met voetballen. Een opmerkelijk besluit, aangezien de Ajacied nog maar 30 jaar oud is.

Roger was pas sinds deze zomer aan de slag in Amsterdam en speelde alles tesamen slechts 15 wedstrijden, veelal als invaller. Vooral blessureleed belette hem om het juiste ritme te pakken te krijgen. Door zijn onregelmatige prestaties had het bestuur van Ajax nog steeds geen beslissing genomen over een contractverlenging. Roger houdt nu echter de eer aan zichzelf, en zegt het profvoetbal moe te zijn. Hij zou nu samen met zijn vrouw een bedrijf willen opstarten in zijn geboorteland.

Voor zijn komst naar Nederland speelde de middenvelder voor Villarreal, Espanyol en Barcelona. Hij heeft 282 duels in het betaald voetbal op zijn naam staan en scoorde daarin 35 keer. Saillant detail : Roger is de laatste Ajaxspeler die het legendarische nummer 14 van Johan Cruijf zal gedragen hebben. Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van het voetbalicoon besloot de Amsterdamse club immers om dit rugnummer niet langer te gebruiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties