Analyse Inter Campione d'Italia!!!

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter Campione d'Italia!!!
Foto: © SC

Marco Materazzi kroonde zich gisteren tot de grote held van Inter. Met twee doelpunten bezorgde hij zijn ploeg de al lang aangekondigde vijftiende Scudetto uit de geschiedenis. AC Milan doet intussen een gooi naar plaats 3 en Parma mag hopen op een verlengd verblijf in de Serie A.

Aan het einde van de wedstrijd in Siena, toen iedereen het bericht kreeg dat Roma verloren had, barstte het feest los: Inter was kampioen. In Milaan brak het feest los en ook de kleedkamers van Siena zullen een opknapbeurt kunnen gebruiken. Een verrassing was het uiteraard niet meer, maar het maakte de vreugde niet minder.

Alle kenners waren het er bij de start van het seizoen over eens: Inter kon de titel niet mislopen. Toen er een wat stroeve start volgde, weerklonk er alweer hoongelach: Inter zou de eeuwige verliezer blijven. De Nerazzurri snoerden echter iedereen de mond door, eens op toerental, bijna niets meer weg te geven. De grote bezielers van de titel zijn ongetwijfeld Zlatan Ibrahimovic, toch wel dé speler van het seizoen, en Marco Materazzi (foto). Sinds het WK is Materazzi zijn stempel van "slager" aan het vervangen: nu is hij een van de meest gerespecteerde verdedigers in Italië.

Roma blijft op de tweede plaats achter. De Giallorossi kunnen enkel hopen dat de alcohol nog in het bloed van de Inter-spelers zit, als beide ploegen het tegen elkaar opnemen in de bekerfinale, en er zo voor de Romeinen toch nog een prijs kan behaald worden.

Trillend op de benen wacht Lazio de Romeinse derby van volgende speeldag af: zo sterk als de Biancocelesti acteerden enkele weken terug, zo slap spelen ze momenteel. Gerust in de goede afloop is niemand meer: een plaats in de top vier is niet langer meer een zekerheid, al is Palermo, die andere kandidaat, nog steeds aan het krasselen.

En wat dan gezegd van Milan? Maanden aan een stuk was er geen teken van beterschap te bespeuren, maar plots begonnen de oude krijgers elkaar te vinden. De Rossoneri kunnen nog een mooi seizoenseinde spelen: de derde plaats is zeker nog haalbaar, Lazio staat maar 1 punt hogerop, en de Champions League kan het seizoen helemaal af maken. Ronaldo (foto) scoorde ondertussen al 7 doelpunten: weinigen zagen in de aankoop van 'Il Fenomeno' geen miskoop. Milan Lab bewees weer zijn kunde door de Braziliaan in korte tijd klaar te stomen.

Natuurlijk blijft het ook onderaan leuk om volgen: alle staartploegen pakken geregeld punten, zodat de situatie er elke week anders uitziet. Parma zette een belangrijke stap richting behoud door in Palermo te gaan winnen. Plots lijkt de volledige tweede helft van het klassement nog in gevaar te kunnen komen. Livorno staat elfde en heeft slechts 5 punten voorsprong op Reggina, dat achttiende staat. Messina en Ascoli staan met anderhalf been in de Serie B: met respectievelijk 11 en 7 punten achterstand op Reggina lijken ze een vogel voor de kat. Voor de derde daler komen dus nog 8 ploegen in aanmerking.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties