Wedstrijdverslagen 3 prov A.-OVL van 22/04/2007

Poesele - Belzele.

De thuisploeg had de betere kansen dit via Maesschalck en Timmerman, maar lieten de kansen liggen. Dit om zich definitief te kunnen redden in hun reeks ze staan op 14de plaats met 20 punten, en dit na een gelijkspel 0-0 was de eindstand.

Lembeke - Vinkt

De ganse wedstrijd domineerde Lembeke, om hun titelkansen goed gaaf te houden. In de 22' en 24' scoorde Buyens voor de thuisploeg. Vinkt kon nog in de eerste helft milderen dit door Van Ootegem in de 34' 2-1. Na de pauze gaf Dolleslaghers de doorslag om er 3-1 van te maken tevens de eindstand. Lembeke staat nu met nog een wedstrijd te gaan op een punt van SLV.Zelzate, volgende zondag spanning troef om de titel in deze reeks.

Knesselare - FC.Kleit

De bezoekers was in de eerste helft een schoenmaat te groot voor Knesselare. Want aan de rust stond er al 0-3 op het bord, doelpunten van Heysse in de 14', Staelens maakte er 0-2 van in de 22' en Diet zette de verdienstelijke 0-3 vast in de eerste vijfenveertig minuten. In de tweede helft was het controle voetbal van FC.Kleit om hun voorsprong veillig te stellen en dat lukte. Eindstand 0-3.

Zeveren - Bassevelde

In een zeer evenwichtige eerste helft bleven de bordjes scoorloos 0-0. Na de koffie drukte Bassevelde het gaspedaal in, en kwam in de 50' op voorsprong door Van Wynsberghe 0-1, toen kwam Schatteman nog eens scoren in 64' de 0-2 op het bord brengen. Toen gaf Verhaegen in de 71' de doodsteek voor Zeveren om er 0-3 van te maken. Toch kon de thuisploeg de kleine aansluitingstreffer versieren via De Wulf 1-3, maar Schatteman legde de eindcijfers vast in de 88' 1-4 winst voor Bassevelde.

Hansbeke - Zaffelare

Hansbeke liet zien dat het na een slopend seizoen nog niet was uitgeteld. Want op het kwartier kwamen ze op voorsprong door Kerckvoorde 1-0. Op vijf minuten van de eerste helft kon de goalgetter D.Thomas de bordjes in evenwicht brengen 1-1 bij de rust. Na de pauze ging de thuisploeg een tandje bijduwen en zou verdiend naar de zege gaan, met in de 60' een doelpunt van Van Ootegem en in de slotfase kon De Jaeger er nog 3-1 van maken tevens de eindstand.

Wippelgem - St.Kruis Winkel

In de eerste helft dachten ze dat de bezoekers op rozen stonden, want al in de 2' kon Delannoit de openingstreffer scoren 0-1. In de tweede helft nam Wippelgem het initiatief over de winst of gelijkspel, maar toen Reyngaert het tij deed keren was alles over te doen 1-1 in de 50'. Toen kantelde de partij in het voordeel van Wippelgem want op het einde van de wedstrijd kon Van Vooren de thuiszege veilig stellen om er 2-1 van te maken, eindstand 2-1.

FC.Zelzate - SLV.Zelzate

De bezoekers zijn titelkandidaat maar waren op bezoek bij hun buur en tevens stadgenoot FC.Zelzate. Ze zouden het niet voor de poes hebben om met nog een speeldag te gaan volgende week de titel te vieren. Met ruim 900 toeschouwers kwamen ze naar de kanaalzone. Het was de de thuisploeg die al in 24' op voorsprong kwam via Hautekeete 1-0. In de 35' verdubbelde De Waele de score. FC was negentig minuten de betere want na rust konden ze nog tweemaal scoren eerst via Van Leeuwen (50'), en dan hun topscorer Longueville 4-0 in de 72', dat was de eindstand.

St.Laureins - Watervliet

In de degradatiestrijd in de reeks was Watervliet op bezoek bij St.Laureins. Watervliet greep de thuisploeg gelijk bij de keel, al in de 8' scoorde Ryckaert 0-1, en in de 18' was Van De Vyver present om 0-2 op het bord te brengen. In de tweede helft bracht Lammertyn de spanning er terug in want die scoorde de aansluitstreffer 1-2. Toen terug een aanval kwam van Watervliet scoorde Stuart het derde doelpunt voor de bezoekers 1-3. De kans is groot dat hoogswaarschijnlijk St.Laureins naar de laagste reeks zal verwezen worden. Volgende week kunnen ze nog het vel redden voor behoud. Eindstand 1-3.