Osama krijgt stage bij PSV, Schaars in beeld

Harald Berings
| 0 reacties
Osama krijgt stage bij PSV, Schaars in beeld
Foto: © SC

Hoewel het seizoen voor PSV pas gedaan is als het morgen de titel pakt, is het bestuur al volop bezig met de plannen voor de voetbaljaargang 2007-2008. Daarin denkt het onder andere aan Stijn Schaars en Roy Makaay. De Egyptenaar Hossam Osama mag zich zo'n twee weken bewijzen tijdens een stageperiode.

De zaakwaarnemer van de 21-jarige aanvaller liet tegenover voetbalwebsite Filbalad weten dat zijn pupil op stage mag komen bij PSV. De spits komt momenteel uit voor Al-Zamalek, een subtopper in zijn geboorteland, waar hij als jeugdspeler de selectie wist te halen. De huidige coach Henri Michel geeft Osama echter weinig vertrouwen en weert hem consequent uit de wedstrijdkern. Het jonge talent mag nu dus gedurende twee weken de technische staff van PSV bewijzen dat hij een plek bij de Eindhovense club waard is.

Maar ook bekendere namen doen de transfermolen draaien in de lampenstad. Eén van de mikpunten wordt de Nederlander Stijn Schaars, één van de sterkhouders van titelconcurrent AZ. Volgens Het Eindhovens Dagblad staat Schaars zelf open voor een overgang en is hij via een makelaarscircuit aangeboden bij PSV, net als enkelen van zijn ploeggenoten. Stan Valckx, sportief manager van PSV, reageerde bevestigend op de geruchten. "Ik kan dat niet ontkennen, maar op dit moment wil ik er niet verder op in gaan in de pers."

Naast Schaars richt de regerende landskampioen zich ook op een nog grotere naam: Roy Makaay zou mogen vertrekken bij Bayern München en kan de nieuwe scorende spits worden van PSV. Veel zal wellicht afhangen van het al dan niet bereiken van de Champions League. Dat kunnen de rood-witten bewerkstelligen door ófwel de titel te behalen, ófwel de play-offs te winnen. Verder richt de club zich op twee topverdedigers (om het waarschijnlijke vertrek van sterkhouder Alex Da Costa op te vangen) en een drietal aankopen voor de breedte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties