Man City schorst Barton

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man City schorst Barton
Foto: © SC

Joey Barton is door zijn eigen club Manchester City geschorst tot het einde van dit seizoen. Mogelijk heeft de middenvelder zijn laatste match voor City gespeeld. 

Naar verluid zou Joey Barton vandaag op training gevochten hebben met ploegmaat Ousmane Dabo. Barton moest weggetrokken worden van Dabo die naar het ziekenhuis gebracht werd. Al heeft Manchester City de details van dit incident nog niet officieel bevestigd. "We kunnen bevestigen dat een bepaalde speler geschorst is tot het einde van dit seizoen door een incident op training. De club zal op dit moment geen verdere commentaar geven" zegt Paul Tyrrell op de officiële website van Man City. In een recent interview had Joey Barton nog behoorlijk wat kritiek geuit op de mensen binnen de club. Zo zei Barton onder andere dat indien hij een supporter was, hij niet zou betalen om Man City aan het werk te zien.
 
De manager van Joey Barton, Willie McKay, verdedigde zijn cliënt. "Voor zover ik heb gehoord verdedigde hij zichzelf. Maar omdat het Joey betreft komt het in de media" aldus McKay. Manchester City heeft dus nog niet officieel de identiteit van de geschorste speler vrijgegeven. Maar er mag aangenomen worden dat Barton niet meer in actie komt voor City dit seizoen. In dat geval mist Barton ook de stadsderby tegen Manchester United, die zaterdag op het programma staat. Wellicht wordt de middenvelder deze zomer verkocht.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties