OB maakt kans op tweede plaats

viki meeuwis

Afgelopen weekend stond de 27e speeldag in de SAS-Ligaen op het programma. Daarin moest landskampioen FC Kopenhagen op bezoek bij de voorlaatste in het klassement, Silkeborg. Brøndby ontving Esbjerg en aangezien het een thuiswedstrijd was, had de voormalige landskampioen statistisch meer kans op winst dan op verlies.

OB – FC Midtjylland: 1-0
De eerste wedstrijd van de 27e speeldag was een van de belangrijkste, die tussen OB, de nummer drie en FC Midtjylland, de nummer twee. OB won die wedstijd via een doelpunt in het begin van de tweede helft van Srdjan Radonjic. Er waren weinig doelkansen in deze wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. OB kreeg enkele kansen maar kon er geen gebruik van maken om hun voorsprong te vergroten. Midtjylland daarentegen was dan weer niet scherp genoeg in de counters om voor een doelpunt te zorgen. Met dit resultaat komt OB op een punt van Midtjylland dat nog steeds de tweede plaats bezet.

Brøndby IF – Esbjerg fB: 2-1
Vorige week verloor Brøndby nog van rode lantaarn Vejle maar zondag wist het te winnen van Esbjerg. Het eerste doelpunt in deze wedstrijd viel twee minuten voor de pauze via Morten ”Duncan” Rasmussen. Net zoals in de eerste helft viel er in de tweede helft spelmatig weinig opwindends te beleven tot Demba-Nyrén zeven minuten voor het einde de gelijkmaker binnenwerkte. Per Nielsen wist een gelijkspel te voorkomen door er 2-1 van te maken. Martin Retov trapte de bal richting doel vanop rechts waar de bal bij Rytter terecht kwam die met een perfecte pass naar Nielsen speelde, die volledig vrij stond en de bal in doel trapte.

AaB – Vejle BK: 2-0
Voor AaB stijgen de kansen op een medaille weer na winst op Vejle. Het duurde wel zeventig minuten vooraleer Matthias Lindström de score kon openen. Suni Olsen bracht acht minuten voor het einde van de match de stand op 2-0. AaB staat nu slechts op drie punten van FC Midtjylland dat op plaats twee blijft hangen en een na OB dat de derde plaats bezet.

AC Horsens – FC Nordsjælland: 2-3
Ook Nordsjælland blijft uitzicht behouden op een medailleplaats na winst uit bij Horsens. Het was Ali Gerba die al in de zevende minuut wist te scoren voor Horsens. Op het half uur wist Ribers de gelijkmaker binnen te werken. Na de rust leefde de hoop weer op bij Horsens toen Charles Akonnor in de 59e minuut de 2-1 kon maken. Horsens stond op voorsprong en er sloop nonchalance in hun verdediging waarvan FCN gebruik maakte om de 2-2 op het bord te zetten, ditmaal met een doelpunt van Kristensen. Petersen zorgde voor het winnende doelpunt in de 76e minuuut. Twee minuten later moest de thuisploeg nog met tien man verder na een rode kaart van Per Gade.

Silkeborg IF – FC Kopenhagen: 0-1
Met een zuinige 1-0 overwinning wist Kopenhagen zondag te winnen van de voorlaatste in het klassement, Silkeborg. Het was de 21e zege van FCK dit seizoen. Het enige doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd, op het kwartier wist Marcus Allbäck de bal in doel te werken.

Randers FC – Viborg FF: 3-2
Het waren vooral de buitenlandse spelers die de wedstrijd domineerden, Randers won uiteindelijk met 3-2 van Viborg na een interessante wedstrijd en veel doelpunten en een rode kaart.
Djiby Fall wist de score te openen in de derde minuut. Randers meteen op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg domineerde de eerse helft maar het duurde tot de eerste minuut in de tweede helft vooraleer de fans weer konden juichen. Ditmaal wist Fabinho de 2-0 binnen te werken. Slechts enkele minuten later zorgde diezelfde Fabinho voor de 3-0. Kort daarop voerde Holdgaard een lelijke tackle uit op Steffen Højer waarvoor hij terecht een rode kaart kreeg. De thuisploeg moest nu nog een dik half uur met tien man verder. Christian Muomaife en Thomas Andie konden de score nog terug brengen tot 3-2 maar verder geraakten de bezoekers niet meer.