Aachen-Mainz is dé degradatietopper

Philippe Crols
| 0 reacties
Aachen-Mainz is dé degradatietopper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Bundesliga nadert zijn ontknoping, maar wat er dit weekend ook gebeurt, de kampioen kennen we na deze speeldag nog niet. Werder Bremen heeft van de titelkandidaten de moeilijkste opdracht. Het moet naar Berlijn. Onderaan kent Gladbach ondertussen zijn plaats al. Aachen en vooral Mainz staan voor de wedstrijden van de laatste kans.

Bovenaan spelen Stuttgart en Schalke al op vrijdag. Leider Schalke heeft niet zo’n makkelijke klus voor de boeg. De köningsblauen ontmoeten op zaterdag het nummer vijf, Nürnberg. Die ploeg is nog volop in de running voor plaats vijf, maar met een bekerfinale tegen Stuttgart kan het nog moeilijk misgaan voor Nürnberg. Stuttgart krijgt in eigen huis het bezoek van Mainz. Die ploeg moet eigenlijk met drie punten terugkeren uit Stuttgart, want anders zou de degradatie wel eens een feit kunnen zijn. Stuttgart moet uiteraard winnen wil het Werder en Schalke onder druk blijven zetten. Werder Bremen weet zondag de resultaten van de twee andere concurrenten, maar staat zelf wel voor een zeer moeilijke verplaatsing. Het trekt naar de Duitse hoofdstad waar het HBSC tegen zal komen. Dat HBSC won vorige week nog met 0-4 in Aachen.

Mainz speelt dus in Stuttgart en die andere ploeg die buiten Gladbach nog op een degradatieplaats staat is Aachen. Alemannia speelt dit weekend op het veld van Frankfurt een alles-of-niets-wedstrijd. Frankfurt staat namelijk maar een puntje voor Aachen. Bielefeld staat ondanks de winst van vorige week tegen Bremen ook nog niet op een geruststellende plaats. Het gaat deze week op bezoek bij Leverkusen dat vorige week in het zand beet tegen Cottbus. Winst voor Bielefeld zou een hele grote stap richting behoud betekenen. De winnaar van Wolfsburg-Dortmund mag zich ook opmaken voor nog een jaartje Bundesliga. Dortmund heeft vijf punten meer dan Aachen, Wolfsburg amper drie.

Ten slotte zijn er ook nog drie wedstrijden die we kunnen catalogeren onder einde seizoenswedstrijden. Hannover en Cottbus mogen rekenkundig dan nog wel niet helemaal zeker zijn van heb behoud, er moeten al wonderen gebeuren wil een van deze twee nog zakken. Gladbach zakt al zeker en Bayern zal negen kansen op tien eindigen op plaats vier. Veel staat ook daar dus niet meer op het spel. Dat is ook zo in Hamburg-Bochum. Beide teams zijn op dit moment nog drie punten verwijderd van de redding en staat respectievelijk tiende en elfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties