Gevaarlijk weekend voor de boeg

Yves Dekoning
| 0 reacties
Gevaarlijk weekend voor de boeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Premier League nadert zijn ontknoping, maar nog niet alle prijzen zijn verdeeld. Er is nog de strijd voor de titel, voor de derde plaats, voor Europees voetbal en tegen degradatie. Het is op alle fronten spannend. Twee speeldagen voor het einde staan nog enkele zware partijen op het programma. Op zondag treden Chelsea en Arsenal tegen elkaar in de arena en één dag eerder is er al de derby van Manchester.

De titelstrijd gaat tussen Manchester United en Chelsea. Beiden hebben nog drie wedstrijden voor de boeg en een zware derby op het programma staan. Voor de Red Devils lijkt een trip naar de dertiende uit de stand misschien een wandeling in het park, maar tegen de buren van Manchester City wordt dat een gevaarlijke wandeling. City heeft niets meer te winnen of te verliezen, maar dit is voor de ploeg van Emile Mpenza wel dé match van het jaar. Chelsea wacht een heel lastige trip naar Arsenal. De Gunners strijden met Liverpool voor de derde plaats en willen zich in de Londense derby bewijzen. De Blues staan vijf punten achter de Mancunians, deze zouden dus zondag kampioen kunnen worden vanuit hun luie zetel.

Arsenal moet één punt goedmaken op Liverpool. De Gunners en de Reds spelen nog twee duels. Liverpool bezoekt Fulham, dat nog vecht tegen de degradatie. Hoe herstellen de Reds van de 120 minuten tegen Chelsea in de Champions League? Zitten ze met hun gedachten al in Athene? Zowel Liverpool als Arsenal zijn al zeker van kwalificatie voor de Champions League volgend seizoen, maar de vierde moet één ronde eerder aan de slag. 

De strijd om de Europese tickets is ongemeen spannend. Bolton, Everton en Reading bezetten momenteel de gegeerde plaatsen, maar Portsmouth en Tottenham zitten op vinkenslag. Het verschil tussen nummer vijf Bolton en nummer negen Tottenham bedraagt amper twee punten. Bolton en Tottenham moeten op bezoek bij ploegen met degradatiezorgen. West Ham en Charlton zullen zeker tot de laatste snik vechten voor elke meter grond en elk punt. Dan ziet het er voor promovendus Reading iets beter uit. Tegenstander Watford is al veroordeeld en speelt enkel nog voor de eer. Everton en Portsmouth vechten in een onderling duel voor de Europese kwalificatie.

Onderaan is rode lantaarn Watford al een tijdje zeker van degradatie. Twee teams moeten mee naar de Championship. Charlton en West Ham hebben de slechtste papieren, maar alles ligt nog open. Ook Wigan, Fulham, Sheffield United en Middlesbrough hebben hun schaapjes nog niet op het droge. Voor Boro volstaat wel een gelijkspel tegen Wigan.


Zaterdag 5 mei 2007Aston Villa v Sheff Utd, 18:15
Everton v Portsmouth, 16:00
Fulham v Liverpool, 16:00
Man City v Man Utd, 13:45 voorbeschouwing =>
Newcastle v Blackburn, 16:00
Reading v Watford, 16:00
West Ham v Bolton, 16:00
Wigan v Middlesbro', 16:00

Zondag 6 mei 2007Arsenal v Chelsea, 18:0

Maandag 7 mei 2007
Charlton v Tottenham, 21:00

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties