Lanaken zegeviert in ware cupmatch

Ruben Claesen
| 0 reacties
Lanaken zegeviert in ware cupmatch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lanaken naar eerste provinciale? Wie weet; donderdag hebben ze alleszins de eerste stap in de goede richting gezet. Het versloeg in het eigen Pietersheim KVK Beringen met 2-1, waardoor het logischerwijze de koppositie pakt. Wanneer LVV precies doorgaat, hangt allemaal af van de weekendwedstrijd tussen Beringen en Zonhoven. Eén ding staat vast: als LVV volgende donderdag wint op het veld van Zonhoven, is het door naar de halve finales van de eindronde.
 
Nochtans was de voorbereiding naar de wedstrijd toe allesbehalve hoopgevend voor de thuisploeg. Niels Vranken viel immers geblesseerd uit, en dat nadat ook al Vertessen, Giddelo en Merlo met een blessure langs de kant moesten toekijken. Reservedoelman (!) Joeri Beckers moest de openstaande vacature op het middenveld dan maar invullen, en dat deed hij meer dan degelijk. Meer nog, hij had Lanaken zelfs op voorsprong kunnen trappen, maar zijn grondscherend schot werd gepakt door Beeken. Daarvoor al had Theunis de bezoekers bijna op rozen getrapt, toen hij een lange bal heerlijk in één tijd met binnenkant voet over Crescente lobte, maar de paal voorkwam een vroege tegengoal. Jammer genoeg had de eerste helft qua kansen niet meer te bieden, maar dat stond een razendsnelle wedstrijd niet in de weg. Een erg fel duel ook, beide ploegen wilden absoluut geen vrede nemen met minder dan de drie punten.
 
Goals zouden pas volgen in de tweede periode. LVV nam in de beginfase, in tegenstelling tot de eerste, het heeft iets meer in handen en kwam zo aan enkele goede mogelijkheden. Zo stuurde Claessens even voor het uur Ferniani weg, die profiteerde van een fout van Baytemur en alleen voor Beeken kwam, die zijn laag schot knap in corner werkte. Dat bleek een aanwijzing voor meer, want de daaropvolgende hoekschop ging er wél in. De corner werd kort genomen, op de voorzet die volgde kwam het leer bij Bruce, die de bal magnifiek achter zijn steunbeen haalde en zo in doel devieerde. Erg lang zou de voorsprong echter niet standhouden. Zeven minuten later nam Putzeys een vrije trap aan de zijlijn, die zag het gat dat Crescente met de eerste paal liet en trapte de bal bekeken in de korte hoek; ook dit was een mooie goal. De sfeer in de wedstrijd werd vervolgens wat grimmig, al paste dat aardig goed bij het karakter van Engelse cupmatch, waarin het duel steeds meer evolueerde. Een fraai kijkstuk voor de 350 aanwezigen, en voor de thuissupporters werd het nog beter toen hun helden tien minuten voor tijd weer op voorsprong kwamen. Na een handsbal in de zestien van KVKB ging de bal op de stip, Bruce liep vol vertrouwen aan en schoot feilloos binnen. 2-1, LVV stond – ietwat onverwacht – weer op voorsprong. Een echt slotoffensief van de bezoekers bleef eigenlijk uit, Crescente moest enkel tussenkomen toen een vallende vrije trap onder de lat dreigde te verdwijnen, de goalie kon de bal met één hand over de lat tikken.
 
Lanaken zou standhouden, een zege op karakter van de jongens van trainer Claessens, die nu in een zetel kunnen wachten op het resultaat van Beringen – Zonhoven (zaterdag om 20u00).
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (2B)

Nieuwste reacties