Gent, Charleroi en Club Brugge winnen

Dirk Pieters

Zaterdagavond stonden er nog zes wedstrijden op het programma in de hoogste voetbalklasse. Club Brugge nam het op tegen rode lantaarn Lierse. Blauw-zwart won met 4-0, maar kon pas afstand nemen iets over het uur. Lierse probeerde wel, maar was duidelijk een maatje te klein voor de ploeg van trainer Cedomir Janevski.

Ook Charleroi won zijn thuiswedstrijd. In een vrij saaie wedstrijd zorgde Souza De Guedes voor het enige doelpunt van de wedstrijd tegen FC Brussels.

De nummer vier AA Gent had het niet onder de markt met Sint-Truiden, maar kon een kwartier voor tijd rekenen op een doelpunt van Ruiz Gonzales. Het enige doelpunt van de avond leverde de Buffalo's de drie punten op.

Germinal Beerschot won op eigen veld nipt van Cercle Brugge. De thuisploeg was vooral in de tweede helft de betere ploeg, maar leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar in de laatste minuut zorgde Gustavo Colman alsnog voor de drie punten.

Moeskroen en Bergen wonnen beiden hun thuiswedstrijden zonder veel problemen tegen Zulte Waregem en Roeselare. Bergen schoot er zes tegen de netten en de spelers van Moeskroen troffen driemaal raak tegen Zulte Waregem. [AN]