Interview Charaï: 'Doelpunt geeft zelfvertrouwen'

Bart Hermans
| 0 reacties
Charaï: 'Doelpunt geeft zelfvertrouwen'
Foto: © SC

Na de wedstrijd KVSK United – KV Mechelen hadden we een gesprek met de maker van het beslissende doelpunt, Issame Charaï:
 
Je hebt vandaag niet lang gespeeld maar je maakt wel het verschil?
 
"Eigenlijk moest de match al lang gespeeld zijn, die 1-3 mochten we niet afgeven maar het wordt toch nog 3-3. Maar na die gelijkmaker hebben we toch laten zien dat we een ploeg zijn en hebben we geknokt en zodoende het verschil gemaakt."
 
Jullie hebben ook vandaag weer veel energie verbruikt?
 
"Ja, zoals ik al eerder zei hadden we het moeten uitspelen bij die 1-3. We moesten dan ons spelleke spelen en af en toe tegenprikken maar dat gebeurde dus niet. Ze kwamen terug en gingen volle bak, het was knokken tot het eindsignaal."
 
Een 1-3 uit handen geven is dit seizoen normaal gezien niets voor KV Mechelen?
 
"Nee, maar het gebeurt toch. Die twee doelpunten vallen allebei na een voorbereidende actie op de flank en dan valt die in de kluts en scoren ze. Dat is natuurlijk voetbal. De ene keer valt die binnen en de andere keer niet. Eigenlijk tellen in deze fase van de competitie alleen maar de drie punten en die hebben we gepakt. Dat is het belangrijkste."
 
Met deze overwinning blijven jullie Dender onder druk zetten?
 
"Zolang we punten blijven pakken en het is mathematisch mogelijk, moeten we er voor blijven gaan. Als ze volgende week punten laten liggen kan het nog. Maar we kunnen moeilijk vooroplopen op de feiten. We moeten ons concentreren match op de match en niet vergeten dat de eindronde binnen is en er dus een doelstelling bereikt is."
 
Je scoort vandaag, de laatste weken was het vaak net niet, dit zal wel een bevrijding zijn?
 
"Ja, dat is altijd tof en zeker nu als je het beslissende doelpunt kan maken. Dat doelpunt geeft zelfvertrouwen en een boost om harder te kunnen werken. Ik hoorde dat ze het in Dender ook massaal aan het volgen waren. Bij die 3-3 was het binnen voor hen maar dan scoren wij toch nog eens. Dender speelt dit seizoen schitterend en de laatste weken zetten ze ook weer een mooie reeks neer. Het mag gezegd worden: als ze volgende week van Dessel winnen, verdienen ze gewoon die titel."
 
Het was een leuk weerzien met de scheidsrechter Nzolo, vorig jaar in de eindronde met Geel kwamen jullie die tegen en Peter Maes was er toen niet echt zacht voor in zijn uitspraken.
 
"Ja, ik heb ook niet zo een goede herinneringen aan die partij en die scheidsrechter. Ik ben na die wedstrijd 2 weken geschorst geweest en die heb ik hier op Mechelen de twee eerste wedstrijden moeten uitzitten. We moeten niet te veel commentaar op de scheidsrechter geven, we hebben die wedstrijd verdiend gewonnen en dat is het belangrijkste."

bron foto : An Rogier (http://www.kvmechelen.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties