Lovendegem onderuit in eindronde tegen Brakel

Gentil Dossche

Eindronde 1ste Provinciale voor bijkomende klimmer naar 4de klasse
Een beetje op een diefje heeft Olsa Brakel een half ticket voor de volgende ronde van de eindronde binnen. Een doelpunt in de laatste minuten, na een zeer warrige fase, velde een oordeel over een match waar een gelijkspel op zijn plaats was.

Het bijna zomerzonnetje inspireerde de ploegen tot combinatievoetbal zonder dat er open kansen werden gecreëerd. Het eerste gevaar kwam er pas na 19 minuten toen een kopbal van De Backer, na doorkoppen van Ponnet op hoekschop, makkelijk van de lijn werd geveegd. Aan de overzijde duurde het zowaar 40 minuten eer De Paepe bedreigd werd. Sarpong werd het straatje ingestuurd maar die botste op De Paepe. Een paar minuten later kreeg Lovendegem een koude douche te slikken. Een verre voorzet ging over het penaltygebied tot bij Daan Boydens en die knalde overhoeks langs De Paepe (43’ 0-1). Het al bij al pover opgekomen publiek mocht gaan napraten in de kantine.
Al onmiddellijk vuurwerk bij het begin van de tweede helft met een afgeblokte poging van Camilleri. Aan de overzijde bracht een slechte uittrap Brakel in scoringspositie maar De Paepe hield zijn net schoon. Ook Boydens knalde nog eens gevaarlijk naar doel.
Na twintig minuten had Moerman pech nadat hij een afgeblokte actie van Camilleri op het been van de Brakel-doelman trapte in de korte hoek. Bij de daaropvolgende hoekschop kon De Baets geen kracht achter zijn kopbal zetten. Lovendegem trachtte de bakens te verzetten en Cannoot kwam in de ploeg. Neirynck ging nu dieper spelen en Brakel kwam meer onder druk vanop de flank. Het was echter met een snel naar voor getrapte bal van Tom D’Hondt dat de inleiding begon voor de gelijkmaker. Carlo Camilleri nam de bal mooi aan, kwam naar het centrum en haalde vanop 18 meter snoeihard uit. De bal verdween in de verste kruising (1-1). Een beweging die we kennen van Carlo maar het resultaat was magnifiek én verdiend. Nu was het terug aan Brakel om de aanval in te zetten met een aantal warrige fases voor het Lovendegem-doel en een schot dat net voorlangs ging. De ingevallen Van de Velde had de 2-1 aan de voet maar faalde. Camilleri kraakte zijn schot nog eens na een hoekschop.
Op de 88e minuut mocht Brakel nog een hoekschop nemen en in het geharrewar trapte 'T Jampens de 1-2 tegen de netten. Lovendegem had veel energie verbruikt en slaagde er niet meer in te reageren, ondanks acties van De Grande en Moerman.
Zondag aanstaande terugwedstrijd in Brakel waar Lovendegem zijn huid nog duur wil verkopen.