Rosenborg maakt slippertje

viki meeuwis

De laatste keer dat Strømsgodset punten pakte op Lerkendal was het 1-1 gelijkspel in 1976. Godset had nog nooit gewonnen van Rosenborg, tot vanavond. Rosenborg was nochtans de beste ploeg in grote delen van de wedstrijd maar verloor uiteindelijk toch met 1-2. Rosenborg domineerde in de eerste helft, waarbij vooral Daniel Braaten opviel. In de 19e minuut kwam hij alleen voor keeper Adam Larsen te staan. De jonge keeper kwam iets te enthousiast uit zijn doel gestormd en haalde Braaten onderuit. Dat leverde Rosenborg een strafschop op die door Steffen Iversen in doel getrapt werd. De rest van de eerste helft was van Rosenborg maar wist te weinig doelkansen te versieren om de voorsprong te vergroten. Godset bakte er niks van in de eerste helft maar kwam wel sterk terug in de tweede.

Na de rust begon het net zoals in de eerste helft. Alexander Tettey kreeg twee grote kansen binnen de eerste vijf minuten. Godset had weinig of geen balbezit en de zege leek op zak voor Rosenborg. In de 57e minuut won Peter Kovacs een kopduel in de zestien van RBK en de bal kwam terecht bij Stian Ohr die hem hard achter keeper Hirschfeld in doel trapte. En daar bleef het niet bij. Twee minuten later kreeg Strømsgodset een vrije trap. De bal kwam neer bij Ronny Deila die zo goed als ongedekt stond, wat Godset opnieuw een doelpunt opleverde. Rosenborg bleef kansen versieren maar kwam tekort om doelpunten te maken. Tegen het einde van de wedstrijd zette Godset meer druk en kreeg Mattias Andersson een geweldige kans om de voorsprong voor de thuisploeg te vergroten maar werd door Hirschfeld afgestopt. In de 87e minuut moest diezelfde Andersson het veld verlaten met een knieblessure. Een domper op de vreugde bij Godset, maar de ploeg was al bij al uiterst tevreden met de drie punten.

Rosenborg: Hirschfeld, Stoor, Kvarme, Koppinen, Dorsin, Sapara, Strand, Tettey, Storflor Iversen, Braaten

Strømsgodset: Lund Hansen, Ya Konan, Skjelbred, Basma, Traorè, Jamtfall, Kone Larsen, Deila, Fazlagic, Aas, Nyan, Ohr, Andersen, George (’59 Dokken), Huusko, Andersson, Kovacs

Doelpunten: 1-0 Iversen (pen) (‘19), 1-1 Ohr (‘57), 1-2 Deila (‘59),

Gele kaarten: Ohr, Larsen, Nyan,

Scheidsrechter: Terje Hauge