Bayat haalt opnieuw uit naar Mathijssen

Kristof Blomme
| 0 reacties
Bayat haalt opnieuw uit naar Mathijssen
Foto: © SC

Abbas Bayat kan de immense populariteit van Mathijssen bij spelers en supporters moeilijk verkroppen. Nadat hij eerder de supporters provoceerde haalt hij nu opnieuw snoeihard uit naar zijn ex-trainer. 

Enkele weken geleden tekende Jacky Mathijssen, die einde contract was bij Charleroi, een contract voor drie seizoenen bij Club Brugge. Enkele uitspraken van Bayat, die naar eigen zeggen ontevreden was over het seizoen, waren in het verkeerde keelgat geschoten bij de trainer. Nadat de overgang bekend gemaakt werd moest Mathijssen onmiddellijk plaats ruimen bij Charleroi. Keeperstrainer Van de Walle nam over. De supporters waren het daar niet mee eens en eisten het ontslag van voorzitter Bayat. Die ging op zijn beurt de supporters provoceren na de overwinning bij Genk. 

Nu haalt Bayat opnieuw snoeihard uit naar Mathijssen. Volgens Bayat geloofde de trainer niet in zijn spelers en straalde dat af op de groep. "Hij overtuigde de hele wereld dat we de slechtste ploeg hadden. Zo motiveer je de spelers niet. Ik was van oordeel dat we dit jaar tussen de eerste en de vierde plaats konden eindigen. Hij is een goede coach om te eindigen tussen plaats vijf en negen, met hem zak je nooit. Geef hem echter een creatieve speler en hij weet niet wat te doen. Dat stuurt zijn organisatie immers in de war", aldus Bayat. Bovendien zou Mathijssen ook niet met druk omkunnen. "Telkens er druk kwam speelde hij ultradefensief en verloren we. Hij kiest zijn spelers ook altijd in functie van de tegenstander."

Ondanks dat Matijssen einde contract was neemt Bayat hem de overstap naar Club Brugge kwalijk. Nochtans nam Charleroi hem in 2004 enkele speeldagen van het einde ook over van Sint-Truiden. "Dat was niet hetzelfde. Ik kreeg van Sint-Truiden de toestemming. Ik betaalde STVV zelfs om hem te lossen. Ik had Mathijssen zijn ereronde gegund als hij gedaan had wat juist was: zelf zijn ontslag geven en dan tekenen bij Club Brugge. Hij wou toegejuicht worden als redder van Charleroi en tot de laatste dag betaald worden, net een klein kind dat alles wil. Bovendien tekende hij er, terwijl wij één punt meer hadden dan hen. Zo'n nieuws verstoort de rust en concentratie."

De supporters namen hem enkele malen op de korrel. Toch laat Bayat zich hierdoor niet uit het lood slaan. "Ik wist dat het de fans niet zou bevallen als ik Mathijssen buiten gooide. Ik ben hier echter niet om de fans te plezieren." En het uitschelden van de spionkop? "Ik deed wat ik altijd doe als we winnen. Dat ze het interpreteren zoals ze het willen. Als ze toch zo verliefd op hem zijn, dat ze dan een abonnement nemen in Brugge. Charleroi is meer dan Mathijssen."

Jacky Mathijssen zelf reageerde kort op de uitlatingen van Bayat. "Pure verzinsels. Als je een eerlijk en neutraal oordeel wil, duik dan eens in de archieven en kijk welke prognose jullie Charleroi gaven. Dan ben ik zeker dat ik trots kan zijn met een vijfde plaats. Ach Bayat mag zijn gedacht zeggen, ik weet dat het niet klopt. Toch nog één ding, dit seizoen moesten er vier titularissen weg wegens financiële noden van club en voorzitter. Toch heb ik nooit geklaagd. Maar goed, ik zal bewijzen dat ik nog beter kan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties