Ilunga Congolese voetballer van het jaar

Ruben Claesen
| 0 reacties
Ilunga Congolese voetballer van het jaar
Foto: © SC

Hérita Ilunga, linksachter van Saint-Etienne, is in zijn geboorteland Congo verkozen tot beste voetballer van het jaar. De 25-jarige linksback is aan een sterk seizoen bezig bij Les Stéphanois en ziet dat zo verzilvert met een ‘Léopard d’or’.
 
Ilunga is gegeerd wild op de transfermarkt. Verschillende Franse en buitenlandse clubs toonden reeds hun interesse, maar Ilunga zelf wil snel duidelijkheid. “Ik voel me hier goed, maar als ik een goed aanbod krijg, zal ik er zeker over nadenken. Ik wil wel duidelijkheid binnen de twee weken, zoniet ligt mijn toekomst gewoon bij Saint-Etienne.”
 
Het contract van Ilunga loop in juni 2008 af, langer dan één seizoen lijkt hij echter niet te blijven. Er zijn wel onderhandelingen aan de gang, maar Ilunga zou zo’n enorme salarisverhoging vragen (tot driemaal zijn huidige loon), dat Les Verts hem simpelweg niet meer kunnen betalen.
 
Om die reden ligt het voor de hand dat Ilunga komende zomer andere oorden zal opzoeken, aangezien ASSE graag nog wat geld wil vangen voor haar goudhaantje.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties