Spanning troef in degradatiestrijd

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Spanning troef in degradatiestrijd
Foto: © SC

Op de voorlaatste speeldag van de Serie A is er aan de top niets meer te beleven. Onderaan is het daarentegen razend spannend. Nog 8 ploegen komen in aanmerking voor de derde en laatste degradatieplaats.

Bovenaan is Inter al enkele weken kampioen. Ook AS Roma is al zeker van plaats 2. Milan en Lazio zijn zeker van plaatsen 3 en 4. Alleen de volgorde is nog niet bepaald, maar dat heeft weinig belang. Voor de plaatsen in de UEFA Cup kan enkel Atalanta nog roet in het eten strooien van Fiorentina, Palermo en Empoli, voorlopig de gelukkigen.

Atalanta moet daarom zeker de drie punten pakken tegen kampioen Inter. Christian Vieri is er in elk geval op gebeten om zijn ex-werkgever te verslaan. Bij Inter is de concentratie sowieso niet meer 100 %, zodat een kleine stunt er misschien wel inzit voor de Bergamasken.

Palermo telt slechts 3 punten voorsprong op Atalanta en kan zich geen misstap veroorloven tegen Siena. Coach Guidolin (foto), onlangs nog ontslagen, werd teruggehaald voor deze wedstrijd door een radeloze voorzitter Zamparini. De bezoekers uit Siena spelen met het water aan de lippen: verlies kan zware gevolgen hebben. Degradatie loert gevaarlijk om de hoek voor de Bianconeri.

Cagliari is ook nog helemaal niet gered maar het bezoek van AS Roma komt op een goed moment: de Romeinen veroverden zopas de Coppa Italia en zullen zondag wellicht nog in andere sferen zijn, zodat Suazo en Co. een verlengd verblijf in de Serie A kunnen veilig stellen.

AC Milan houdt een generale repetitie voor de finale van de Champions League tegen Udinese. Voor de bezoekers is het een typische eindeseizoenswedstrijd: er staat helemaal niets meer op het spel. Ancelotti laat de helft van zijn basisploeg rusten: Inzaghi, Gilardino, Maldini (foto) en Oddo zullen wellicht niet moeten opdraven.

Onderaan kan Chievo een gouden zaak doen: de met degradatie bedreigde ploeg speelt thuis tegen het al veroordeelde Ascoli. Bij een overwinning van Chievo komt Reggina vermoedelijk in vieze papieren: de Amaranto moeten op bezoek bij Empoli, dat nog in strijd is voor de UEFA Cup.

De andere wedstrijden van de zevenendertigste speeldag:

Lazio - Parma
Messina - Fiorentina
Sampdoria - Catania
Torino - Livorno
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties