Professionele onkunde

Daniel V G
| 0 reacties
Professionele onkunde
Foto: © SC

De spaanse sportkrant AS is altijd al een Real Madrid favorabele getinte krant geweest. Met de spanningen omtrent de laatste beslissende wedstrijden in de Liga lijkt de krant echter alle professionale benadering verloren te hebben.

Fabián Ortiz, een columnschrijver voor de spaanse krant AS heeft een artikel geschreven wat uitbarst van de anti-Barcelona zinnen en opmerkingen. Hij schrijft dat als Barcelona de Spaanse Liga wint, dat dit alles behalve verdiend is. De overduidelijke Real fan laat doorschemeren dat Barcelona dit seizoen oneindig veel geluk heeft gehad met zijn overwinningen, alhoewel dit echter alles behalve waar is.

Ik schrijf nu dit stuk als tegenbetoog. De grote reporter heeft blijkbaar moeite om feiten te onthouden en hieruit conclusies te trekken. Het is mogelijk dat het artikel als volledige spot bedoeld is, maar dit betwijfel ik. Daarvoor is het artikel te serieus. Spuiend met negatieve statistieken zoals Camp Nou die "maar" voor drie vierde gevuld is, huilend omdat de Barcelona aanhang begon te fluiten na de uitsluiting van Ronaldinho in de wedstrijd tegen Getafe.

De goede meneer zegt dat Barcelona het niet verdient van de Liga te winnen. Waarom zegt deze niet. Hij denkt er niet bij na dat Barcelona vier maanden zonder twee van zijn topspelers heeft moeten spelen, Samuel Eto'o en Lionel Messi. Dit alleen al zou genoeg moeten zijn om achterover te vallen dat Barcelona zonder zijn twee topspelers een gezamelijke eerste plaats heeft kunnen behouden.

De rancune volle reporter klaagt over afgelopen twee seizoenen, wanneer Barcelona de Liga won, dat de supporters dansend en zingend op de straten van Barcelona kwam. Als echte voetbalsupporter durf ik zeggen dat hij blijkbaar niet veel van voetbal afkent als hij dit niet begrijpt. Misschien is de laatste Liga winst van Real Madrid te lang geleden?

Als trotse Barça supporter kan ik zeggen dat wie de Liga wint, het verdient. Zijnde Real Madrid, FC Barcelona of FC Sevilla, de ploeg zal het verdient hebben. De overige twee ploegen zullen voldoende klachten hebben, zijnde van pech met scheidsrechters, blessures, onderdog statuten, enzovoort.

Één ding is zeker. Het zal tot op de laatste speeldag spannend blijven, met de gekende groot-monderij en frustraties langs kant van zowel Real Madrid, FC Barcelona als FC Sevilla. Zo is voetbal nu éénmaal. Reporters die een ploeg proberen de grond in te boren en zo hun onkunde qua voetbal tonen en reporters die gefrustreerd geraken door deze knudde reporters.

Zo erger ook ik me aan de onwetendheid van enkele reporters die voor grote kranten schrijven en zo een wijd publiek een totaal foute indruk nalaten. Deze reporters moeten zich schamen dat ze zo de mening van het volk bepalen.

Schaam u meneer Ortiz.

Vriendelijke groeten,
Daniel Vega González

Deze column is geschreven puur uit blijk van walging voor het gebrek aan kennis van voetbal van meneer Ortiz. Ze is niet bedoeld om tegen Ortiz's column zelf op in te gaan aangezien dat ook een column is en dus enige subjectiviteit zal bevatten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties