Helsingborg droogt Örebro af

viki meeuwis

Naast de Stockholmderby tussen Djurgården en AIK stonden gisteren nog drie andere wedstrijden op het programma.

Helsingborg
won thuis met overtuigende 4-1 cijfers van Örebro. Het eerste doelpunt viel al in de dertiende minuut. Fredrik Nordback kreeg een kans voor open doel en nam die ook waar, zo gingen de bezoekers al vroeg aan de leiding. Achteraf bleek dat keeper Daniel Andersson hier letterlijk nog een handje had toegestoken. Helsingborg had het moeilijk om tot bruikbare kansen te komen. Tegen het einde van de eerste helft lukte het Helsingborg toch om de gelijkmaker te scoren. Oliver Karekezi kreeg de bal toegespeeld van McDonald Mariga en plaatste de bal netjes achter keeper Richardsson in doel.

Na de rust speelde Helsingborg heel wat overtuigender. In de 57e minuut speelde Mariga naar Henke Larsson die de bal met een lob in doel werkte. Het beslissende doelpunt kwam in de 71e minuut. Een vrije trap van Larsson die bij Babis Stefan terecht kwam en via de paal alsnog in doel ging. In de toegevoegde tijd maakte Razak Omotoyossi er nog 4-1 van.

Helsingborg-Örebro: 4-1
Doelpunten: 0-1 Fredrik Nordback (’13), 1-1 Oliver Karekezi (’42), 2-1 Henrik Larsson (’57), 3-1 Babis Stefanidis (’71), 4-1 Razak Omotoyossi (’91).
Toeschouwers: 9 860
Scheidsrechter: Jonas Eriksson

IFK Göteborg komt deze dagen in Zweden vooral aan bod in het nieuws door het proces dat momenteel lopende is over de vermeende belastingontduiking bij de transfers van Peter Ijeh en Stefan Selakovic. Het was belangrijk om de derby tegen buur Gais te winnen om zo nog eens positief in het nieuws te komen. Göteborg won ook, via een strafschop van Marcus Berg in de 76e minuut. Jonas Wallerstedt werd in het strafschopgebied neergehaald waarop de scheidsrechter terecht een penalty toekende. IFK begon de match het best en zette meteen druk op Gais. Echte doelkansen waren er echter niet en Gais kon zo stilaan beter in de wedstrijd komen. Na de rust kwam Göteborg sterker voor de dag en de goal van Berg redde alsnog de drie punten.

IFK Göteborg – Gais: 1-0
Doelpunten: 1-0 Marcus Berg (’76)
Gele kaarten: IFK; Marcus Berg, Gais; Prince Ikpe Ekong, Johann Gudmundsson, Mattias Östberg.
Toeschouwers: 30 406
Scheidsrechter: Stefan Johannesson

Ook de wedstrijd tussen Halmstads BK en Brommapojkarna werd door slechts een doelpunt beslist. Dat doelpunt viel al in de eerste minuut. Mikael Rosén wist de bal voor het strafschopgebied te pakken te krijgen en schoot die hard in doel. Op het uur kwam middenvelder Martin Ekström nog dicht bij de gelijkmaker via een kopbal maar keeper Magnus Bahne wist redding te brengen. Over het geheel van de wedstrijd gezien was het Halmstad dat het meest en de beste kansen versierde. Maar ondanks vier vrije trappen en een strafschop wist keeper Björklund zijn team in de wedstrijd te hoduen. Tegen het einde van de wedstrijd probeerden de bezoekers nog de gelijkmaker te forceren maar slaagden er niet in om gevaarlijk voor doel te komen.

6

Volgende week zijn er wegens interlandverplichtingen geen wedstrijden. Het spelschema van de eerstvolgende speeldag ziet er als volgt uit: