Marino vertrekt bij Catania

K M
| 0 reacties
Marino vertrekt bij Catania
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pasquale Marino heeft verrassend ontslag genomen als coach van Catania. De 44-jarige trainer leidde vorig seizoen de Siciliaanse ploeg na meer dan 20 jaar terug naar de Serie A en slaagde erin om dit seizoen de ploeg in de hoogste afdeling te houden door op de laatste speeldag Chievo Verona met 2-0 te verslaan.
 
Marino: “Mijn mandaat is ten einde. We hebben twee fantastische jaren hier gehad. Ik heb alles gegeven en ik heb veel terug gekregen. Het is echter het beste om op een hoogtepunt te vertrekken. Het belangrijkste is dat de doelstellingen die mij gevraagd werden te behalen, vervuld werden.”
 
Catania heeft er een zeer wisselend seizoen opzitten. In de heenronde leek het alsof de ploeg zou meespelen voor de Europese plaatsen. Na de rellen tijdens de derby tegen Palermo op 2 februari, waar een agent de dood vond en de ploeg haar volgende thuisduels op neutraal terrein en zonder supporters moest afwerken, ging het steil bergaf met de ploeg en moest het op het einde zelfs vechten tegen de degradatie.
 
Dat is ook Marino opgevallen: “Vanaf dat moment was het een serieus gevecht. We verdienden echter om in de Serie A te blijven. We hebben moeilijke momenten gekend, maar recent hebben we een beetje van onze vorm terug gevonden. Het bestuur en de supporters waren altijd dicht bij ons zonder druk te zetten op de spelers of mijzelf.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties